Харесайте facebook страницата ни

Специализантите ще вземат с 1/3 по-високи заплати от обучаващите ги

В много болници специализантите трябва да вземат с около 1/3 по-високи заплати от обучаващите ги с по 2 специалности заради новата наредба за специализациите по медицина, съобщи проф. Валентин Игнатов, шеф на асоциацията на университетските болници, цитиран от "24 часа".

Новото в наредбата е, че специализантите трябва да бъдат назначавани на трудов договор в болниците. Условието е тяхната заплата да не е по-малка от 2 пъти минималната по класификатора на професиите, което прави малко под 800 лв. Сумата надхвърля основната заплата на повечето специалисти в болниците, които трябва да обучават специализантите.

За да не се получава такава аномалия, предложихме на здравния министър д-р Петър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър ... към профила всяка болница да определя заплатите на специализантите според своите вътрешни правила, обясни проф. Игнатов.

От асоциацията получили обещание от министъра, че ще бъде направена такава промяна в наредбата.

Много болници отказват да назначават специализанти, защото трябва да им плащат заплатите. Затова асоциацията предлага още специализантите да получат статут за работа със здравната каса, за да им се плаща чрез клиничните пътеки.

Коментари
Коментари (1)
Коментирай
(гост)
11.06.2015 | 14:03

пълна порнография е здравеопазването в БГ

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар