Фараж: Ще променя законите на равенството между расите

  • 12 март 2015 11:28

  • 1898
  • 1
Фараж: Ще променя законите на равенството между расите
© gettyimages

Ще извърша промени в законите, гарантиращи равенството между расите, каза лидерът на Британската партия за независимост (ЮКИП) Найджъл Фараж, предаде Би Би Си.

Известният с антиимигранската си реторика и своите антиевропейски възгледи в интервю заяви, че нормативната база, осигуряваща равноправието между хората от различен произход, е остаряла. "Тези закони бяха добри преди 40 години", коментира той. "Фактът, че работодател не може да избира дали да наеме британец или поляк е смехотворен", заяви политикът. Отговаряйки на въпрос дали във водената от него политическа формация има разделение по цвят на кожата, Фараж заяви: В това отношение ние сме далтонисти.

Думите на водача на ЮКИП бяха посрещнати на нож от основната опозиционна сила на кабинета начело с Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. – Лейбъристката партия. Министърът на правосъдието в правителството в сянка Садик Хан коментира думите на Фараж по следния начин: Това е едно от скандалните изказвания, които съм чувал от политик.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1898 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
национал социалист

2015.03.13 | 03:52

1
Съгласен съм с Фараж ,но е твърде мекушав.Тука иска твърда ръка и абсолютно разделение на РАСИТЕ-в неговата партия най вече защото той трябва да даде пример.Англия трябва да бъде изравнена със земята

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини