Предотвратили атентат на снимачната площадка на "Игра на тронове"

  • 12 март 2015 08:03

  • 2089
  • 0
Предотвратили атентат на снимачната площадка на "Игра на тронове"
©

Британската полиция предотвратила преди няколко месеца терористичен атентат на Ирландската републиканска армия (ИРА) на снимачната площадка на сериала „Игра на тронове“, съобщи The Belfast Telegraph.

Заговорът на ИРА бил разкрит, след като един от информаторите, внедрени в групировката, предал информация на бившата си връзка в полицията. Офицерът в оставка се свързал с колегите си, след което охраната на киностудията била засилена, а няколко членове на ИРА – задържани.

Според източника, атентатът не бил насочен към членовете на снимачния екип на „Игра на тронове“, а към няколко бивши сътрудници на британската полиция, специалните служби и армията, които сега охранявали снимачната площадка.

Операцията за предотвратяване на терористичния акт преминала успешно, но досега е била държана в тайна. От Paint Hall Titanic Studios, където са снимали сериала и закъдето е бил планиран взривът, са отказали коментар.

Терористите планирали взривът да избухне през обедната почивка, а взривното устройство трябвало да бъде поставено в количката за кетъринг. Бойците на радикалното крило на ИРА знаели точно разписанието на всеки от охранителите.

Премиерата на петия сезон на сериала „Игра на тронове“ е планирана за 12 април.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2089 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини