Постоянен арест за пияния румънски тираджия, убил жена и ранил шестима

  • 10 март 2015 14:42

  • 2403
  • 0
Постоянен арест за пияния румънски тираджия, убил жена и ранил шестима
©

Постоянна мярка „задържане под стража” постанови днес състав на Старозагорския окръжен съд за 44-годишния румънски гражданин Йон Баженару.

Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, съобщи Topnovini.bg. На 6 март т.г. около 5,15 часа по пътя от Димитровград за Стара Загора, между селата Ястребово и Бъдеще, управляваният от Баженару товарен автомобил "Ман" с прикачено към него полуремарке, навлезе в насрещната пътна лента и блъсна движещия се там автомобил "Форд Галакси", управляван от 39-годишния Стоян Велев от Нова Загора.

В резултат на удара на място почина, пътуващата във "Форд"-а Донка Красимирова на 41 г. от Нова Загора. Още четири жени, една от които с опасност за живота, са настанени в старозагорската болница "Проф. Стоян Киркович" с различни наранявания, там лежи и шофьорът на лекия автомобил със счупен крак. 49-годишна жена от Любимец с охлузвания и натъртвания пък е обслужена амбулаторно и освободена за домашно лечение.

Пред съда стана ясно, че кръвната проба на румънския шофьор е показала 1,28 промила алкохол в кръвта. Според разследващи, той е имал у себе си и обезболяващи медикаменти, но само експертиза трябва да докаже, дали е пил от тях.

Според адвоката на подсъдимия, той не е причинил катастрофата. Румънецът разказал, че „Форд”-ът е карал много бързо, блъснал се е в гумата на ТИР-а, която се спукала. След това вече Баженару не упял да овладее тежкия камион и той блъснал лекия автомобил. Според тираджията в лекия автомобил не е имало седалки, а седмината са пътували седнали насядали на земята.

Йон Баженару помоли съда да му бъде наложена мярка „домашен арест” или подписка,за да е близо до семейството си в Гюргево. Той дори обеща, че ще идва в България винаги, когато го повикат.

Според съдия Соня Каменова обаче извършеното от румънския шофьор престъпление е с висока обществена опасност. Той няма постоянен адрес в България, често пътува и има реална опасност да се укрие. Затова съдът постанови постоянна мярка „задържане под стража”. Решението може да се обжалва пред Апелативния съд в Пловдив, заседанието е насрочено за 17 март.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2403 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини