Бойко Борисов: Мислим за намаляване на ДДС

  • 16 октомври 2011 16:09

  • 1626
  • 7
Бойко Борисов: Мислим за намаляване на ДДС
©

"Продължаваме да мислим дали и как, ако ни излезе сметката, да продължим да намаляваме ДДС. Това изчисляваме", казва премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на последното заседание на правителството, става ясно от стенограмата.

"Във всички държави почти, Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи може да ни каже къде са колкото нас, са по 21%, 22%, 23%, 24%. Унгария иска 27%. Ние, когато само обсъждахме чисто математически с един процент да вдигнем ДДС, се нададе такъв вой, че ще убием бизнеса, хората, какво ли не. Във всички други държави го направиха и те са си живи и здрави. Но ние стиснахме зъби, защото данък добавена стойност е най-лесното средство, тъй като се облагат всички стоки, да вкараме пари в бюджета. Тук Дянков заслужава поздравления, както и всички, които го подкрепиха, че успяхме да изкараме тези години в най-тежка финансово-икономическа криза с най-ниската ставка на ДДС", казва Борисов.

Министър-председателят посочва, че на предстоящото на 23 октомври заседание на Европейския съвет ще защити позицията, че всички държави трябва да спазват финансова дисциплина. "Ако държавите от утре в Европа си приведат икономиките, финансите на 3-процентен дефицит, няма да се говори за дългова криза. Няма просто да се говори", казва Борисов.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1626 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Кик

2011.10.21 | 01:51

7
Дянков и Борисов ще учат европейците как да си оправят икономиките. Абсурд някакъв. Бива ли такова самочувствие? Ами като влезем в шенген хората ще започнат да си продават къщите и да си купуват апартаменти в нормалните европейски държави. Аз така ще направя. Да видим тогава кой ще работи тук. И кой ще купува, че да пълните бюджета с ДДС? Пенсионерите може би? По колко ще харчат те на ден със супер високите си пенсии? По едно кисело мляко и един хляб? Не учете европейците как да намалят заплати и пенсии, защото те са доста по-умни от вас. Те са отличници- личи си по доходите на служителите им- точно в държавната сфера. Може ли един полицай примерно или данъчен да взима 700лв. и да очакваш да не взима подкуп??? Ами ако това си ти? И живееш на квартира и жена ти е в майчински и не може да работи? И майка ти взима 130лв. пенсия и нея трябва да гледаш, щото не и стигат парите само за лекарства? Какво правим тогава???? Аз бих накъсал от глоби и проверки който не ми помага финансово. А вие господа Борисов и Дянков? Може би бихте застреляли цялото си семейство, че да не се мъчи? Просто питам. МИСЛИ ЛИ НЯКОЙ ????????
Кик

2011.10.21 | 01:50

6
Да питам аз масоните като почнат да продават имотите си българите и да си купуват в нормалните шенгенски държави- На кого ще си продавате построените за продаване апартаменти и къщи. Браво господа масони. Продължавайте да натискате правителството да не вдига заплати. Много далновидно от ваша страна.
Кик

2011.10.21 | 01:50

5
Може ли една нива само да я жънеш. Без да ореш, садиш и ториш. Ахххх- забравих. Вие сте строители а не земеделци. :):):) Е - някой ден няма да има какво да жънете. Е нищо- ще отидете да жънете някоя друга нива. Като имаш пари просто си изнасяш бизнеса в друга държава нали? А сега управляващите историята просто ще ги забрави. Колкото помни Иван Костов.
Kalin

2011.10.21 | 01:42

3
Kade vidq neshto da kazva za predishnata vlast?! Ili si mrankash prosto taka za sporta?
EMIGRANT....

2011.10.21 | 01:49

4
ne stava vapros,konkretno za taq statia,be gospodin,kalin,i kak razbra che mrankam,stava vapros za tova che toi postoqnno uprekva predishni upravlqvashti.emi kato mu e trudno....zashto prodaljava da e oshte premier?....vijdame rezultatite.
EMIGRANT....

2011.10.21 | 01:41

2
PISNA MI DA GO SLUSHAM TOQ CARVUL,KAK ZA VSICHKO MU BILA VINOVNA PREDISHNATA VLAST,I PO PREDISHNATA,I PO PREDISHNATA.NO KATO SE ZAMISLQ TOGAVA SE JIVEESHE 100PATI PO DOBRE,A SEGA,.............SAMO PRAZNI DUMI,NAVSQKADE E KRIZA,NO TAKAVA KRIZA KATO NASHATA I V GARCIQ Q NQMA.A NARODA IZCHEZVA.......I SE TOPI .DANO SE MAHNE PO SKORO......DANO IZLEZE ISTINSKI MAJKAR,I SI PODADE SAM OSTAVKATA.....ZASHTOTO DARJAVATA OTIVA KAM BLATOTO S BARZI TEMPOVE......NO NIE SME SI VINOVNI,ZASHTOTO PRODALJAVAME DA SI TARPIM I DA CHAKAME DA STANE,CHUDO......

2011.10.21 | 01:41

1
СТИГА СИ ЛЪГАЛ ЦИГАНИН НЕЩАСТЕН!!! За какво имаме най-ниското ДДС? За хазарт? Може би. ДДС за хранителни продукти, за лекарства, за книги и за прочие "луксозни" стоки в България е НАЙ-ВИСОКОТО В ЦЕЛИЯ ЕС!

Добави коментар

Водещи новини