Крем с какао е натровил децата в Асеновград

  • 06 март 2015 10:10

  • 2276
  • 0
Крем с какао е натровил децата в Асеновград
©

Изписани от Инфекциозна клиника в Пловдив са вече 12-те деца, приети по спешност със симптоми на хранително отравяне, съобщава "Преса".

Всички деца са възпитаници на Дом за деца с увреждания в Асеновград и бяха приети за лечение с болки в корема, повръщане и диария.

След анализ на отдел "Контрол на храните" в пловдивската дирекция на Агенцията за безопасност на храните вече е ясен причинителят - десертът на децата във вечерята, преди да проявят симптомите. Става дума за крем с какао, в който е установено наличие на стафилококус ареус.

До 9 март се очакват резултатите от изследванията на персонала от дома за деца и кетъринговата фирма, от посудата - от тях трябва да стане ясен начинът, по който кремът е бил заразен.

Съставен е акт на кетъринговата фирма, която обслужва и други обекти - още два центъра от същия тип в Нареченски бани, дома за деца, лишени от родителски грижи, дневния център за деца с увреждане и дневния център за възрастни с увреждания в Асеновград. Другаде заразата не се е проявила.

Максималният размер на глобата, която може да бъде наложена, е 5 000 лева, тя ще бъде допълнително определена.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2276 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини