Откриват новата сграда на Софийския районен съд

  • 06 март 2015 07:38

  • 2164
  • 1
Откриват новата сграда на Софийския районен съд
©

Днес официално ще бъде открита новата сграда на Софийкия районен съд. Тя се намира на столичния булевард "Цар Борис Трети" и в нея ще се премести цялото гражданско отделение и архивът на съда.

Събитието е обявено като официална обиколка на съдебните зали и другите помещения в сградата, която е известна като бившето ГУСВ. На практика новата съдебна палата вече частично функционира. От 23 февруари в нея работят държавните съдебни изпълнители, от онзи ден работят регистратурата и III гражданско отделение. Влизането в сградата е от временен вход от към столичната улица "Баба Илийца", тъй като ремонтните дейности продължават.

Битовите проблеми на най-натоварения български съд са от години и на вниманието на поредица от правителства. Заради неглижирането им преди време съдиите заплашиха, че ще излязат на улицата. Проблеми имаше около ремонта на сградата на бившето ГУСВ, а председателят на СРС Методи Лалов влезе в остър словесен сблъсък за качеството на строителните действия с правосъдния министър в кабинета "Орешарски" Зинаида Златанова, припомня БНР.

На официалната обиколка днес е поканен и премиерът Бойко Борисов, който по време на първия си мандат като министър-председател през 2012 година, ходи на крака при районните съдии и им обеща скорошно преместване и лично да открие новата им сграда.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2164 1

Коментари 1

Добави коментар
фбр

2015.03.08 | 09:10

1
В българия съд няма щом убийци се разхождат на свобода убиха това момиче, утре това може да бъде вашата дъщеря или син

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини