Учител почина след среща за бъдещето на Класическата гимназия

  • 06 март 2015 07:13

  • 4827
  • 12
Учител почина след среща за бъдещето на Класическата гимназия
© Булфото

Учител по немски език в Класическата гимназия (НГДЕК) Бойко Атанасов е починал минути след края на инфарктна среща, продължила часове в Министерството на културата, съобщи БТВ.

От МОН съобщиха, че учителят не е присъствал на самите разговори, а е загубил съзнание по време на провело се след тях събрание с участието на други учители и родители на деца от НГДЕК.

Атанасов е бил откаран от сградата на училището на ул."Кирил и Методий" в болница "Токуда", но въпреки усилията на лекарите починал. Все още не е ясна причината за смъртта му.

НГДЕК временно бе премести на територията на закритото 13 ОУ, докато в старата й сграда течеше ремонт. Някои родители настояха гимназията да остане в центъра на София, докато други искаха да се върне в ремонтираните за 2 млн. лева класни стаи. Това искаше и Министерството на културата, което е принципал на училището. По заповед на Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко Класическата гимназия трябва да се върне отново в крайния квартал в новата си сграда.

Междувременно от Министерство на културата съобщиха и че имущество на училището е било умишлено повредено след ремонта, като ръководството на НГДЕК се е проявило като лош стопанин.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4827 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
милан

2015.03.14 | 03:15

12
значи могат да пътуват от крайни квартали до центъра а не могат да пътуват до Модерно предградие ,айде стига с тая снобария ,какво да кажат децата от Банкя или Божурище които пътуват с рейсове до София !ако не са в центъра край значи не е реномирано,това са пълни глупости ,качеството на образованието не зависи от местоположението на сградата
Слушай сега, Миланчо

2015.03.10 | 19:59

9
Моето момче, тази гимназия е лицей на СУ /Софийски университет/, учениците от Класическата често ходят в СУ /Софийски университет/ на лекции, преподаватели от СУ /вече трябва да знаеш какво е това/ често изнасят лекции в самата Класическа гимназия. Ако тя отиде на майнйта си в модерно предградие това ще спре. А това ще се отрази пряко и негативно върху качеството на обучението.
Ивайло

2015.03.14 | 03:15

11
Защо НГДЕК непременно трябва да бъде в центъра на София? Когато са приети за ученици в НГДЕК, учениците и родителите им са знаели, че НГДЕК временно е настанена в центъра, и ще бъде върната в кв. Модерно предградие, където е била. Всичко започна от амбицията на директорката на НГДЕК. Тя организира ученици и родители, от 1 г. измисля все нови поводи, стигна до там, да твърди, че"мястото на НГДЕК е само в центъра", а учениците заявиха, че не могат да учат между "Гробището и бунището". Питам: Люлин, Надежда, Модерно предградие и Обеля, където живеят стотици хиляди българи, между гробището и бунището ли се намират, и с какво право директорката и учениците обиждат тези хора? Заради амбициите на тази жена, да работи на жълтите павета, един учител почина.
разтревожена майка

2015.03.10 | 20:01

10
Ако може преместете училището в сградата срещу паметника на цар- освободител.
Л

2015.03.10 | 19:59

8
Поредното Българско селташко изпълнение. Някаква шепа прости снобари да решават от името на всички останали. И съм сигурна, че тези снобари произхождат от най-затънтената точка на България и просто са намерили място, където да си избиват комплексите. За съжаление масово българите са тотални комплексари - кой от къде е, къде живее, с какво е облечен, каква кола кара, колко му струва телефона и т.н. и т.н. Самочувствие без покритие. Какъв лицей, какви пет лева? Ако е истина за преподавателите от СУ, то на тези същите не им пречи да преподават и в НБУ (до който да не забравяме, че има настанени бежанци) и в много други, които не са залепени до СУ. Тези "симеончовци" не са за България, а за частни училища извън България.
man

2015.03.09 | 18:29

7
От пишещите по долу някой беше ли в "ремонтираната" сграда? Някой видя ли какъв "ремонт" е направен? Някой знае ли къде се намира тя? Май не!
аз бях

2015.03.09 | 16:44

5
Аз бях и мога да се закълна, че он 2,2 млн бюджет за ремонт са отишли не повече от 200хил. Другите 2 млн. са ОТКРАДНАТИ!
br

2015.03.06 | 13:36

1
На снимката горе се виждат следите от т.нар."ремонт".
ver

2015.03.09 | 16:44

6
Така като гледам радиатора май е боядисан с латекс?!?!!?
Alex

2015.03.09 | 16:43

4
Ако са му казали истината, че тая гимназия има минало но няма бъдеще не го понесъл!
MNZ

2015.03.09 | 13:30

3
Mинистерство на културата в Модерно предградие.
ой

2015.03.06 | 16:17

2
Ле-ле, ле-ле! Дежурните хейтъри веднага се включиха. Я сега и обяснете вие какво общо имате с Класическата и какво ви пречи в коя сграда ще е тя. Лай..на такива!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини