"Боко Харам" избиха 68 души в Нигерия

  • 05 март 2015 21:00

  • 2711
  • 3
"Боко Харам" избиха 68 души в Нигерия
©

Най-малко 68 души, сред които и деца, бяха изклани от екстремисти от "Боко Харам" в селището Наджба в североизточна Нигерия, предадоха световните агенции.

Нападението беше извършено във вторник, а селището е изпепелено, съобщава АФП. "Участвах в преброяването на труповете, убити са 68 души", заяви 42-годишният Мумину Харуна, който успял да избяга. Според Харуна и трима други очевидци терористите от "Боко Харам" нарочно се прицелили в няколко деца. Групировката "Боко Харам", чието име означава "Западното образование е грях", от няколко години се стреми да създаде ислямски халифат в Нигерия и да наложи шериат. С тази цел екстремистите водят война срещу властта, припомня ТАСС.

Очевидци съобщават, че екстремистите вилнеят в Североизточна Нигерия и подбират за мишени мъже и момчета от арабите шува,  съобщава АП. Силите за сигурност на Чад, които нанесоха тежки удари на нигерийските екстремисти, са съставени от араби шува. Чад оглави регионалната офанзива срещу групировката и през последните седмици й отне контрола над важни градове по границата, информира БТА.

През последните пет дни са били избити десетки араби шува, а домовете в десетки селища са били изгорени. Терористите обаче щадели хората от племето канури, към което принадлежат повечето от тях

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2711 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Иван

2015.03.06 | 10:25

1
а Боко Тиквата е тиквеник
nana

2015.03.16 | 22:14

3
Хора, вие да не психясвате вече с тая политика?

2015.03.16 | 22:14

2
Абе, как може да намесваш жалките ни политически проблеми в ТОВА! Не ви ли е срам, само се самосъжаляваме, а в света се случват наистина ужасни неща..

Добави коментар

Водещи новини