Цачева подари мартеница на Катрин Лалюмиер

  • 05 март 2015 16:37

  • 943
  • 1
Цачева подари мартеница на Катрин Лалюмиер
© Булфото

Мартеница, която като традиционен български символ ще бъде включена в края на 2015 г. в нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО, подари днес председателят на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 на видния френски политик Катрин Лалюмиер.

Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Двете се срещнаха в Дома на Европа в Париж в рамките на участието на председателя на парламента в срещата на високо равнище на ЮНЕСКО под наслов: "Преосмисляне на овластяването на жените и равенството между половете през 2015 и след това".

Обсъдени бяха актуални теми от дневния ред на Европа и приносът на гражданското общество в посрещането на предизвикателствата пред европейския проект.

По случай националния празник на България бившият генерален секретар на Съвета на Европа Катрин Лалюмиер ще бъде удостоена тази вечер с почетна грамота от председателя на Народното събрание. Отличието й се връчва за изключителен принос за развитието на българско-френските политически отношения и за присъединяването на България към европейските структури.

Последвайте канала на

943 1

Коментари 1

Добави коментар
sos

2015.03.06 | 01:49

1
ТАЗИ--- ДЪРТАТА И ГРОЗОТИЯ -НЕ Я ПОКАЗВАЙТЕ ПО -ВЕЧЕ-ОТВРАТИТЕЛНО Е ГРОЗНА........... ПЛАШИ ДЕЦАТА............

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини