Природен парк "Витоша" с готов план за управление до септември

  • 05 март 2015 15:02

  • 1555
  • 3
Природен парк "Витоша" с готов план за управление до септември
©

До края на септември ще бъде изготвена актуализация на  Плана за управление на Природен парк "Витоша" за десетгодишен период, до 2024 година, съобщи пред журналисти днес Снежана Петрова, директор на парка, информира БТА.

Актуализацията на плана се прави по проект на Оперативна програма "Околна среда" от миналия програмен период. Изпълнител е фирмата "Пролес инженеринг". Тя е наела екип от осем ключови експерти и още 37 специалисти, които да изпълняват възложените задачи. Те ще събират и анализират информация за абиотичните  фактори в парка/ климат, геология, хидрографска мрежа, почви и  други. Ще направят и биологична характеристика на средата /  екосистеми, местообитания, растителност, гори, флора и фауна, както и ще събират данни за културната и социално-икономическатасреда.

Ще бъде изграден Цифров модел на територията на парка и Географска информационна система. Очакваме да бъде изграден образцов план за управление, който да балансира широк кръг от интереси, посочи Снежана Петрова. Информация за подготовката на плана за управление на парка може да се намери на сайта www.pu-vitosha.com.

Последвайте канала на

1555 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Мелито

2015.03.07 | 12:16

3
Проект за план на управление на Витоша ще бъде представен днес
Яна

2015.03.05 | 20:10

2
Крайно време беше. От години чакаме това решение. Супер новина.
Рос

2015.03.05 | 20:10

1
Най-после някакво развитие, което се надявам да доведе до по-скорошното модернизиране на съоръженията на Витоша.

Добави коментар

Водещи новини