Жените фотографи в изложбата „Лявото око“

  • 05 март 2015 14:58

  • 2438
  • 0
Жените фотографи в изложбата „Лявото око“
©

12 жени фотографи ще вземат участие в изложбата „Лявото око“ в Експо Баня София.

Изложбата се организира по идея на г-н Серхио Кастро, Изпълнителен директор на Roca за Югоизточна Европа. Събитието се открива на 7 март и ще продължи до 27-ми.

В изложбата участват творби на:

Антония Маринова - Дипломиран магистър по фотография към Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, автор на самостоятелни проекти, печелила множество български и международни награди – Златен медал за репортаж – Фотоакадемика 2014.




Вера Гоцева
– Журналист и фотограф. Главен редактор на списание ФОТОмания. С публикации в Huffington post, Der Spiegel, Granta, Capital light etc.Съорганизатор на Sofia Science Festival, част от международния конкурс FameLab за наука и човешки права. През 2014 е избрана за посланик на ЛОМО фотографията в България.


Галя Йотова – Завършила специалност Философия в Софийски университет – „Св. Климент Охридски”. Фотограф и журналист. Автор на книги, фотографски изложби. Участия и награди в български и международни фестивали. Множество публикации в българските медии засягащи различни теми свързани с фотографията и други изкуства - Капитал, SofiaLive, Unreport, Една седмица в София…

 

Дипти Десай, Индия – Известен фотожурналист с публикации в The Hindu, Indian Express, Outlook, Le Monde, Paris Match, Wall Street Journal, Financial Times …и др.



Ирина Пидова - Землемер и звездоброец. Родена е през 1982 г. в гр. София. Пътува много, предимно по работа. По образование и професия е геодезист. Вярва, че филмовата фотография е достатъчно романтична, забавна, изненадваща и за това я практикува неуморно, макар, че все още има много да учи! Във фотографията няма любим стил, снима предимно по интуиция и винаги си тананика нещо. Първото й представяне е в рамките на Месец на Фотографията 2012.



Красимира Серафимова – Работещ архитект и дипломиран магистър по фотография към Национална художествена академия. Визуален артист. Автор на самостоятелни фотографски, видео проекти и пърформанси и участник в групови изложби в България и чужбина.


 


Мичико Макино, Япония – Родена е в Гунма, Япония. Завършила английска филология. Автор е на самостоятелните изложби TOKYO KINGYO(2014) и SERENDIPITY(2009). През 2014 нейните творби са селектирани във финалната изложба на KOLGA TBILISI PHOTO AWARD и печелят почетна диплома в световно известния конкурс - ipa 2014 /International Photographic Awards/. В изложбата Мичико участва с 5 творби от най-награждавания й проект TOKYO KINGYO.



Надежда Павлова – Дипломиран магистър по фотография към Нов български университет, главен координатор на Месец на фотографията, автор на списание ФОТОмания, водещ на лекции и семинари, куратор на фотографски събития, автор на самостоятелни проекти с множество награди и участия в български и международни форуми. Първа награда за фотоесе Канон – снимка на годината, златен медал за репортаж Фотоакадемика, златен медал за репортаж Вальево – Сърбия и др.

 

Надежда Шипкова – Родена и живееща във Варна. Завършила компютърни технологии и право. В момента работи в сферата на компютърните технологии. Паралелно развива интересите си в областта на психологията. Има участие в над 40 национални и международни изложби и е носител на над 10 награди, част от които в чуждестранни конкурси. През 2013г. получава титла AFIAP от Международната федерация по фотографско изкуство (FIAP).


Негар Ягмаян, Иран – Фотограф на свободна практика. Работи активно по темата за ежедневието на жените в Иран. През 2014 печели престижната награда на International Photography Awards – IPA-2014



Петра Клачкова, Чехия – Професионален фотограф работеща в Чехия. Родена е през 1981г. в Кадани. Тя е самороден талант във фотографията. От малка е очарована от това изкуство, но се сдобива с първата си камера едва на двайсет и четири години. Използва дигитална и класическа техника. Последните години се занимава с портретна фотография. Впечатлява с много нежен и внимателен подход към обектите.


Силвия Иванова – Родена и живее в София. Директор на Магистърска програма „Фотографско изкуство” и преподавател в НБУ. Представител на Международната федерация за фотографско изкуство ФИАП. Завършила магистърска степен по фотографско майсторство и графичен дизайн в НБУ. Завършила бакалавърска степен с квалификация фотограф-художник в НАТФИЗ. Участник в множество колективни и самостоятелни изложби, в журиране на национални и международни конкурси, в публикации на авторски фотографии и статии.



Куратор: Надежда Павлова

Последвайте канала на

Novini.bg
2438 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини