Райчев: Борисов умее да страда от това, че е на власт

  • 05 март 2015 07:53

  • 3209
  • 9
Райчев: Борисов умее да страда от това, че е на власт
©

Думите на премиера Борисов: "Ченгеджийски номера, държат ме за шлифера провалят най-важния ми ден" ни показва, че той много умее да страда от това, че е на власт. За мен тази оставка не е изненада. Това обяви социологът Андрей Райчев в сутрешния блок на БТВ.

Актът с подаването на оставката на вътрешния министър не е началото на нещо обмислено, това издава едно огромно напрежение, което има в основата на коалицията. Това е един огромен бас и показва кой кого изнудва в коалицията. ГЕРБ са големи, не се страхуват от избори, а начело на такъв кораб не е страшно дори и буря да стане, посочи Андрей Райчев.

Поведението на РБ, от своя страна като малка лодка около голям кораб, като умните и способните, ги прави непоследователни в политиката с Борисов. Това поведение е шизофренно. Те са слаби, посочи Райчев. Кой кого използва в случая? Мислимо ли е някой да ги накара да участват в правителство, което няма да направи нито една реформа?, попита социологът. Според него реформи няма да има.

Главното обвинение от дясно е, че това е израз на съюза на Борисов с ДПС. Кухнята на ГЕРБ ми е непонятна, но не вярвам в теорията, че в ъгъла Местан и Борисов делят едни пари. Всъщност ДПС преди шест месеца реши Борисов да е на власт и това не е организирана атака срещу него.

Думите на Борисов , че това са ченгеджийски номера, кой по-добре от мен разбира МВР, Райчев описа така - това е гнездо на пепелянки и ако хванеш някоя за опашката не е ясно към коя глава води. Тук има невидими за нас международни ангажименти. Ние участваме като елемент от един много голям пъзел и сме най-близо до опасността, прогнозира Райчев, като визира опасността в Украйна и ИД.

Оставката на вътрешния министър е много силен ход. Секретните служби правят гадости, но това се прави в полза на държавата. Министърът на вътрешните работи трябва да ти е най-близък и най-верен. Този конфликт в МВР е класически. Учудвам се, че се повтаря при Борисов.

С новия заем правителството си купи време. Това сме го виждали вече - някой започва да негодува, Борисов му дава бонбон и така продължава до изборите, завърши Райчев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3209 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Ивайло

2015.03.06 | 23:28

9
Райчев, този лъжлив и алчен боклук, никога, нищо не е познал. Слушам прогнозите му, и знам, че всичко ще е на обратно........ и щом райчев твърди, че има договорка между ДПС и Борисов, очаквам в скоро време Борисов да удари сериозно ДПС.

2015.03.06 | 07:32

5
Ti lud li si ? Ili na lud nosish shapkata ! Borisov e tvorenie na DPS i v chastnost na Ahmed Dogan !
БОЙКО

2015.03.06 | 23:27

8
Докато този "Българин"хекимян коментира Мъжкото хоро в Калофер празниците на ШИПКА ще кани в скапаната им телевизия и червените крадливи тролове на бсп и дпс защото нее БЪЛГАРИН скапаняка.....
народна песен

2015.03.06 | 10:43

7
Малоумник до малоумника , мила моя майко ле -- всичките червени и всичките социолози / разбирай манипулатори /

2015.03.06 | 07:32

6
И ние, Райчев, и ние!!!

2015.03.06 | 07:31

4
Борисов е диктатор, повярвайте ми пак ще стане премиер на по-следващите избори. Е, няма да е на следващите избори, защото БСП, ДПС, Атака, ПФ и АБВ готвят преврат и ще го сменят, но след тях отново Бойко ще се върне на власт и този път ГЕРБ ще спечели пълно мнозинство. Това е така, защото ГЕРБ в опозиция събира много голям рейтинг и то точно когато БСП и ДПС са на власт.
AJ4А

2015.03.06 | 07:31

2
Виждате че Волен е виновен !
Shatter

2015.03.06 | 07:31

1
Комунистите са виновни!
Intel® Core™ i5-4670K

2015.03.06 | 07:31

3
Путин е виновен!

Добави коментар

Водещи новини