Великотърновци излязоха на протест заради смъртта на Вероника Здравкова (снимки)

  • 04 март 2015 20:11

  • 3434
  • 2
Великотърновци излязоха на протест заради смъртта на Вероника Здравкова (снимки)
© Булфото

Стотици хора се събраха в градинката на паметник ,,Майка България'' във Велико Търново в подкрепа на 23-годишната Вероника Здравкова.

Паркът се оказа тесен, за да събере протестиращите. Те инициираха подписка в подкрепа на починалата студентка, информира радио Фокус. Протестиращите поискаха да се предприемат превантивни мерки с цел предотвратяване на последващи подобни случаи. Младите хора поискаха да бъде поставено осветление и видеонаблюдение в района, където бе убито 23-годишното момиче, а през нощта патрул на МВР да обикаля региона. На паметник ,,Майка Бългрия" днес се събраха колеги на Вероника, нейни приятели, както и много студенти.

На протеста бяха поканени и кметът на Велико Търново Даниел Панов, областният управител Пенчо Пенчев, окръжният прокурор Емил Денев, директорът на ОДМВР - Велико Трново Илиян Личев, както и ректорът на Великотърнвския университет Пламен Легкоступ. Дойдоха Легкоступ и председателят на Общински съвет Николай Ашиков. Ашиков заяви, че в момента тече проверка за установяване на собствеността на въпросния терен. Подписката ще бъде заведена при нотариус, а след това връчена на Общински съвет. Утре е обявен ден на траур във Великотърновски университет.

Галерия със снимки от протеста вижте тук

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3434 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.07.08 | 01:57

2
Полицията да си свърши веднага задължението да залови убиеца.Да не последват оставки или да играе тоягата.Да не чакат рибари,овчари и други ари да им вършат работата.

2015.07.08 | 00:27

1
пред кого протестират, пред тези които ги лъжат и заблуждават ли, има ли смисъл

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини