Мъж задържа нагъл крадец в шуменско село

  • 04 март 2015 19:55

  • 2037
  • 3
Мъж задържа нагъл крадец в шуменско село
©

Мъж задържа сам крадец в шуменското село Радко Димитриево. За гражданския арест от полицията го наградиха с благодарствено писмо.

58-годишният Иванчо Райчев притежава законно боен пистолет и с него успял да залови гастролиращия престъпник в селото. Към 21 ч. снощи чул кучето си Роки да лае настървено и излязъл на проверка. Взел със себе си оръжието, ключа за колата. Карал на изгасени фарове. В това време възрастният му съсед - инвалид се развикал, че е нападнат от двама маскирани мъже. Дядо Христо разказва, че искали от него пари. Единият го държал, докато другият тършувал из къщата, информира News7.

Крадците отмъкнали мобилния му телефон и личната му карта и избягали. В това време Райчев с колата си засякъл автомобил със силистренска регистрация. Същата кола забелязал да обикаля в района преди дни. Насочил пистолета към шофьора и му наредил да не мърда. "Казах му, че ако мръдне ще му се случи най-неприятното и той си изгаси колата и не помръдна. Въобще не съм си и помислил за страх", разказва Иванчо Райчев.

По-късно пристигналите полицаи отвели престъпника в ареста. Той е 51-годишен мъж от град Дългопол, известен на полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2037 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.03.05 | 17:31

3
знаете ли колко е гадно да те крадат, особено за човек който има съвсем малко, и кражбите продължават и не могат да ги спрат, това е защото чуваме постоянно термина "известен на полицията", открадне ли някой един път, да го накажат, ако открадне втори път, вече да има доживотен или смърт, такъв не бива да тормози хората...
каката на баткото

2015.03.05 | 14:06

2
Иванчо,Иванчо а, защо не му случи най-лошото - можеше да минеш и без благодарствено писмо!!!!
Пумпал

2015.03.05 | 14:06

1
За народа само писма,а парите и далаверите за управляващите. На къде е тръгнала държавата ни.

Добави коментар

Водещи новини