„Зелените талибани“ свалиха маската (снимки)

  • 04 март 2015 19:34

  • 3159
  • 7
„Зелените талибани“ свалиха маската (снимки)
©

Конфронтацията в Пирин достигна връхна точка – с простотия и вандализъм, които окончателно смъкнаха благовидната екологично-загрижена маска на „зелените“ протестъри, пишат в писмо техни противници.

Те припомнят как през нощта в петък срещу събота „двама вандали с качулки подпалиха къщичката на лифта на писта „Чалин валог““.
Добре че пожарникарите бързо са овладели пожара и са предотвратили по-големи щети. За да не остане съмнение кой стои зад радикалния дивашки „протест“, на един стълб има подпис със спрей „Ц. гориш“, визиращ явно председателя на БФСки Цеко Минев, пишат още афектираните читатели.

Дотук беше уж благородният театър на „принципната зелена идея“. Фарсът със „защитата на Пирин, опазването на горите, спасяването на природата“ и прочие популистки слогани, които привличаха наивни идеалисти, приключи, допълват анти-зелените.

Те не изключват възможността това да е самодейна инициатива на хулигани от радикалните крила на „зеления“ спектър, възможно е (теоретически) и саботажът да не е одобрен от „зеленото“ ръководство. Но възможността според тях е малка е малка: „Защото, вместо да се разграничат моментално от терористичния акт, другарите по оръжие на смелите подпалвачи поеха факела и го пуснаха из социалните мрежи. Фрапиращо е, че точно хора, които тръбят призиви за законност и разчитат на финансова подкрепа от европейски организации, споделят линкове като ‪#‎Цеко‬, гориш!, което в контекста на този умишлен палеж си е чисто подстрекаване към вандализъм и тероризъм. Нали, г-н Белев?“.

Подпалвачите от Банско всъщност убиха собствената си кауза. Дискредитираха природозащитниците, включително и тези, които съвсем безкористно работят по други проекти за защита на уникални природни дадености и животински видове в България. Извършиха позорен акт на жалки страхливци, които мърсят дори самото понятие за „идея“, пише още в писмото.

Драскайки клечката, те просто сведоха спора до най-грозното, байганьовско ниво за „решаване на спорове“ в България. Нивото, на което вече ще се намеси полиция и прокуратура, се допълва още там, където са категорични, че пожарът на „Чалин валог“ не е успял да саботира Световната купа.

Световната купа Банско 2015 остана в историята. Сега на ход (за пореден път) е правителството. Решението му за Банско ще разреже упорития възел и ще освободи напрежението. Защото при продължаващата конфронтация кой би могъл да гарантира, че утре някой маниак няма да реши да среже въжета, стълб или друг елемент от лифтовете, за да привлече медийно внимание към „каузата“ си, макар и с това за заплаши здравето и живота на туристите? Кръв ли трябва да има по снега, за да се реши дилемата с втората кабинка, завършва текстът.

Последвайте канала на

Novini.bg
3159 7

Коментари 7

Добави коментар

2015.03.06 | 00:59

7
Този сайт всеки ден бълва простотии в защита на Банско. Най-вероятно ,и той е на Цеко Минев.
1

2015.03.06 | 00:59

6
Да!!! Повечето банскалии са потърпевши, само гледащи от страни хора, осъзнаващи колко много са сгрешили преди около 10 години
Виви

2015.03.06 | 00:58

5
Тия не са Зелени, тия са добре платени в зелено наемни провокатори, които целят само да съсипят държавата. Такива мизерници трябва да се линчуват. Как може толкова нагло отношение и подритване на националните ценности. МВР какво се мота, да ги хваща подред тия зелени талибани и бой да се науачат следващия път като ще взимат пари, какво ще им се случи.
смешковци

2015.03.05 | 20:56

4
Ее, то бива защита на Цеко, но това вече идва в повече. Освен председател на на федерацията по ски, Цеко Минев е и собственик на ПИБ, която държи целият район на Банско. Ха сега кажете дали всичко е принципно.

2015.03.05 | 14:58

1
Капитализмът е алчна и ненаситна система, руши изсмуква блага и капитали, а само една малка шайка лапа и е напълно задоволена!
AJ4A

2015.03.05 | 20:12

3
Капитализмът ......... Ти къде видя капитализъм??? В България имаме ДИВ, КОМУНИСТИЧЕСКИ ФЕОДАЛИЗЪМ, при който всички блага са собственост НЕ НА НАРОДА, А НА ФЕОДАЛИТЕ!!!!
AJ4A

2015.03.05 | 14:58

2
Кажете ми в коя друга държава по света ДЪРЖАВНИЯТ ГЛАВА ЛИЧНО НАГРАЖДАВА ПРИЗЬОРИТЕ????? ДЪРЖАВЕН ГЛАВА или ......... евтино наета клакьорка на частно парти?????

Добави коментар

Водещи новини