Олимпийски тела в галерия ''България''

  • 04 март 2015 17:41

  • 1492
  • 0
Олимпийски тела в галерия ''България''
©

Олимпийките Мерлина Арнаудова и Карин Околие блестят в експозицията „Тела в движение”, която ще бъде открита на 11 март в галерия „България”.

Носителката на 4 бронзови медала от Мастър Олимпиадата в Торино през 2013 година Мерлина Арнаудова, известна в артистичните среди и като Мерлин Арно, е създател на уникалната изложба, събрала 20 изискани и в същото време предизвикателни художествени фотографии на перфектни мъжки и женски тела.

Мерлина, която е и световна шампионка на 100 метра от Ричоне през 2007 година, е известна не само като фитнес модел и лекоатлетка, но също така и като успешна бизнесдама. Нейна е идеята за изложбата, която представя изваяните тела в движение, като повечето от композициите са акробатични.

Пред обектива в продължение на 4 снимачни дни е позирала и Карин Околие - балканска шамионка за девойки на 100 и 400 метра, която е спечелила и пето място на 200 метра от първите младежки олимпийски игри - Сингапур 2011 година.

Двама са мъжете, избрани за уникалната изложба – това са фитнес моделите Иван Георгиев и Васил Петков. Фотосите са принтирани на текстил – практика, която е типична за картини.

Според Мерлина Арнаудова, която е ексклузивен притежател на авторските права на черно-белите произведения на изкуството, подобна иновация в принтирането е най-добрият начин да бъдат представени великолепните снимки.

По време на снимките е използвано специално осветление, подредено по специфичен начин, за да се постигне ефектът на художествения завършек на фотосите.

В създаването на изложбата „Тела в движение” е вложил сили екип от 25 души. Зад блестящата идея освен майсторът на обектива стоят редактори, режисьори, стилисти, гримьори и фризьори. Изложбата „Тела в движение” ще обиколи няколко български града.

Само няколко от фотосите ще бъдат предложени на търг, а набраните средства ще бъдат насочени към подготовката на млади талантливи спортисти.

Последвайте канала на

1492 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини