Оставката на Вучков ще спре реформите в МВР, категорични бяха анализатори

  • 04 март 2015 18:05

  • 3307
  • 5
Оставката на Вучков ще спре реформите в МВР, категорични бяха анализатори
©

Какво се крие зад оставката на Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. предстои да разберем. Този въпрос е в сферата на политиката.

Това каза в предаването "Още от деня" по БТВ Милен Шопов, юрист и съветник в МВР по време на служебния кабинет на Георги Близнашки. Заедно с него гости в студиото бяха още Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията, Йово Николов, журналист и Минчо СпасовМинчо Спасов Минчо Спасов е роден през 1964 г. в София. Завършва средно образование в 18 ЕСПУ – София и висше в, бивш депутат. Те коментираха днешната оставка на вътрешния министър в кабинета Борисов 2. "Аз съм по-притеснен какво се случва в сектор "Сигурност". МВР има нужда от крещяща реформа. Ведомството се е напълнило със служители, които не изпълняват добре своите задължения", допълни Шопов. "След тази оставка съм сигурен, че реформите в МВР няма да се случат. В системата няма да се случи нищо добро", завърши юристът.

Тихомир Безлов заяви, че министър Вучков опитва да се скрие зад формализацията на проблема. "Оставката е лично решение. Отдавана е ясна позицията на министъра за смяна на главния секретар на МВР, на ДАНС и на ДАТО. В случая има лично несъгласие на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г с постъпката на Вучков. Още от петък се говори за тази оставка", допълни той. "Тепърва предстои да гледаме интересни събития. Днес Цветан Цветанов обяви, че оставката може да не бъде приета от парламента. Другият интересен въпрос е кой ще бъде следващия министър, коя ще е следващата кандидатура", каза още Безлов.

"Оставката категорично е дошла след отказа за смени на Светлозар Лазаров и Владимир ПисанчевВладимир Писанчев Владимир Писанчев е роден през 1963 г. в град София. Магистър е от СУ „Св. Климент. Позицията на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в случая е друга. Той трябва да крепи едно крехко мнозинство и да търси помощ от ДПС. И Лазаров и Писанчев са хора на ДПС. Очевидно е, че има някаква цена за тяхното оставане на постовете. Цената е явно ДПС да запази някакви ръковдни лостов във властта. Министър Вучков иска да промени в МВР и аз напълно го разбирам, но явно му се забранява", заяви пък Йово Николов.

Очевидно положението е сериозно, беше на мнение Минчо СпасовМинчо Спасов Минчо Спасов е роден през 1964 г. в София. Завършва средно образование в 18 ЕСПУ – София и висше в. "Вътрешният министър е най-важния пост в едно правителство. Въпросът има няколко страни. ДПС винаги е налице, когато трябва да се взимат важни решения. Според мен мнозинството не е крехко", допълни той. "Тук трябва да видим професионалната част на въпроса. Застрашена е реформата в МВР. Министър Вучков беше едно от малкото попадения на ГЕРБ в този кабинет. Министърът искаше да спре порочните назначения в министерството, но очевидно не е успял. Само 1,3% от парите на МВР отиват за оперативни разработки и акции. Останалата част от парите са за заплати и всякакви неща от този род. Министър Вучков искаше да прекрати и тази порочна практика", разкри Спасов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3307 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Умник Гюро

2015.03.05 | 09:19

5
Никъде по света не се извършва реформа в МВР. Полицията е система за защита на властта. Това винаги е била консервативна институция и всякаква реч за реформа в МВР е ласкателство за простия народ.
реформи......може

2015.03.05 | 08:14

4
Имах Не удоволствието да вляза в сградата на СДВР...миналата година....по личен въпрос....лейтенант ме качи в стаята му....хората работят в супер мизерни условия.....заприлича ми на хранилището на класната ми преди 20 години

2015.03.05 | 07:39

3
Ще спре нещо, което въобще не е започвало. Приказки за идиоти.

2015.03.05 | 07:39

2
бойко шлифера щеше да се разреве още малко хаххааааа.
666

2015.03.05 | 04:41

1
Смучков закъсня с оставката с 4 месеца, наред е шефа му.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини