Москов: Приключваме с това болниците да харчат, а държавата да плаща

  • 04 март 2015 16:46

  • 2816
  • 4
Москов: Приключваме с това болниците да харчат, а държавата да плаща
© Булфото

Приключихме с практиката болниците да продължават да харчат, а държавата да обслужва тези разходи.

Това заяви министърът на здравеопазването Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва по време на заседание на парламентарната комисията по здравеопазване.  Той разясни, че листа на чакащите има във всяка една болница, което означава, че тя е длъжна да създаде такъв лист. "Гласувахме каква част от бюджета на НЗОК може да бъде отблокиран за лечение в болниците, за да може те да се превръщат в това, което всички искат да бъдат“, заяви министърът на здравеопазването.

По думите му към момента на последното заседание на надзора на касата не е прието нищо различно освен финансирането на макро ниво на здравните каси. „Има решение районите ръководители на НЗОК да бъдат изслушани пред надзора за да се обосноват за исканото финансиране. Към момента тези болници получават 1/12 от заложения лимит на бюджета за 2015 година“, допълни той.

"Правилата важат за всички. От гледна точка на "Пирогов” проблема не беше до финансирането от касата, притесненията на директора Стоян Миланов идваха и продължават да идват от това, че много години в болницата не се е извършвала една системна подмяна на важна техника.  Поел съм ангажименти и водя разговор с министъра на финансите за такъв тип подкрепа“, каза още Москов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2816 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.05.07 | 12:37

4
За да имат пари болниците да се забрани на пенсионерите да ходят по поликлиники,здравни заведения и болници.Така ще се облекчи бюджета на ЗОК.

2015.05.07 | 12:37

3
Ако личните лекари си въреха по-добре работата,щеше да има по-малко пациенти в болниците.Те си гледат само талоните и папките,не преглеждат пациентите,а само презаписват лекарствата им,лекуват по телефона.А когато трябва да се направи ЕКГ по домовете,те не ходят,въпреки че са задължени,а викат бърза помощ.Така и работата на бърза помощ многократно се увеличава.Оттам трябва да се започне с рефромите,както и от частните болници,които изсмукват касата.Но тях никой не ги пипа,защо ли-и какво ще каже Д-р Москов?

2015.03.10 | 16:54

2
Какво предага министъра да се случи,когато болен от листата на чакащите докато чака умре?Кой ще бъде виновен тогава?И кой ще определя кой докога ще може да чака.За спешните болни да не и също да се въведат листи за чкащаи?И няма ли всичк болни да се превърнат тогава в спешни?Поредните глупости и недомислици.

2015.03.05 | 01:57

1
ti mojech da imach 20 leva ama az niamam

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини