600 хил.лева обезщетение ще плати община Бургас

  • 04 март 2015 16:24

  • 1826
  • 0
600 хил.лева обезщетение ще плати община Бургас
©

В кратко съдебно заседание днес беше одобрена спогодбата, постигната предварително между семейството на 26-годишния Пейо Янчев и община Бургас, съобщава 24 часа.

Младият мъж загина на 17 септември 2012 г. от тежки травми след като бе затиснат от паднал кестен в центъра на Бургас. През февруари Общинският съвет даде съгласието си местната администрация да изплати пълната сума на претендирания иск, който с лихвите надхвърля 600 хил. лв.

Съдия Иво Добрев днес прецени, че споразумението не в противоречие със законите на страната и моралните норми. Документът бе подписан от адвокат Евгений Мосинов, който представлява близките на загиналия 26-годишен мъж и Златина Георгиева, шеф на правната дирекция в местната администрация. В залата присъстваха Бранимира Кирилова, майка на сина на Пейо и баща му Алексей Янчев.

С това се слага точка на гражданското производство и страните се задължават да нямат повече претенции по между си.

Продължава обаче наказателното разследване, което две години и половина след случая се води срещу виновно лице. Ако бъде повдигнато обвинение и има осъден, общината трябва да заяви финансови претенции към него, обясни Мосинов.

Наказателното производство обаче е затруднено до намирането на експерти, които да направят нова експертиза, тъй като прокуратурата прецени, че не може да се ползва заключението на вещите лица по гражданското дело.

Последвайте канала на

1826 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини