Затвор за крадлив квартирант

  • 04 март 2015 15:13

  • 1975
  • 0
Затвор за крадлив квартирант
©

Квартирант, откраднал пари от своя хазаин, бе осъден ефективно от Варненския районен съд.

34-годишният П. Колев призна вината си за извършена кражба на 18 април миналата година от къщата на своя хазаин в Белослав и постигна споразумение с прокуратурата. Ден преди деянието подсъдимият видял хазаина си на двора и му поискал сумата от 18 лева, за да заплати изразходваната електрическа енергия. Той откликнал на молбата му и влязъл в дома си, а подсъдимият незабелязано го последвал и видял че възрастният мъж вади парите от стъклен буркан с банкноти.

На следващия ден наемателят отишъл да занесе бележката за платения ток на хазаина си. Входната врата за имота била заключена, но той използвал вътрешна пътека, влязъл в къщата, извикал няколко пъти и когато не получил отговор, решил да се възползва от отсъствието на хазаина и да потърси спестяванията му. След като открил буркана с парите, Колев взел сумата от 300 лева, а останалите върнал на мястото им и веднага напуснал жилището. При завръщането си хазаинът видял отворената входна врата, проверил спестяванията си и веднага съобщил в полицията за липсите. По оставените дактилоскопни следи бил установен извършителят.

34-годишният Колев е осъждан общо 14 пъти досега, предимно за посегателства срещу собствеността. За конкретното деяние съдът му наложи наказание от 8 месеца затвор, при първоначален строг режим. Съдебният акт е окончателен.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1975 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини