Борисов и Вучков говорили след оставката, каза Цветанов (обновена)

  • 04 март 2015 12:53

  • 2967
  • 3
Борисов и Вучков говорили след оставката, каза Цветанов (обновена)
© Булфото

Има водени разговори между премиера и министър Вучков и ще се постараем да не се стига до тази оставка.

Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа на излизане от срещата с вицепремиера
Румяна Бъчварова с лидерите на парламентарните групи от управляващата коалиция.

Не бих се върнал като министър на вътрешните работи към този момент, коментира още Цветанов.

"Познавам Веселин Вучков от периода, когато бях вътрешен министър. Той е изключително почтен и ерудиран служител на МВР. Не бих искал да правим каквото и да било предположение, докато не бъдат изчистени абсолютно всички детайли около мотивите. По всяка вероятност днес ще бъде срещата с него. Преди всичко трябва да бъде максимално отговорни и да не се водим от емоциите. Точно за това правим всичко възможно да обсъждаме всяка възникнала ситуация, която би могла да провокира евентуално тълкуване за разклащане на правителството", заяви Цветанов.

Той посочи, че се стараят в диалог да показват своите мнения и да взимат решения. "Оставката се гледа в НС, ако тя не стигне до него, ние не говорим за оставка. Имало е последващи разговори между премиера и министър Вучков", поясни Цветанов.

По думите му, ПГ на ГЕРБ е оценила качествата на Веселин Вучков, за да бъде избран за министър на вътрешните работи. "Смятам, че има достатъчно професионалисти в МВР. Всеки от тях трябва да си изпълнява професионалните задължения. Няма внесена оставка, за да коментираме дали ще има подкрепа. Министър-председателят е човекът, който формира МС и прави предложения за кадровите промени. От тази гледна точка, ще подкрепим премиера, ако се стигне до гласуване в пленарна зала", допълни Цветанов.

"Не бих се върнал като министър на вътрешните работи към този момент. Това е най-голямата отговорност, която се носи във всеки един министерски пост в целия кабинет", подчерта Цветанов.

Той уточни, че е отложена консултацията им с президента с един ден и ще се състои в петък.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2967 3

Коментари 3

Добави коментар

2015.03.04 | 16:26

3
ОСТАВКА ! ОСТАВКА, ОСТАВКА ,ОСТАВКА , ОСТАВКА , ОСТАВКА ! ОСТАВКА, ОСТАВКА ,ОСТАВКА , ОСТАВКА , ОСТАВКА, ОСТАВКА, ОСТАВКА , ОСТАВКА, ОСТАВКА, ОСТАВКА ! ОСТАВКА, ОСТАВКА ,ОСТАВКА , ОСТАВКА , ОСТАВКА ! ОСТАВКА, ОСТАВКА ,ОСТАВКА , ОСТАВКА , НА ЦЕЛИЯ КАБИНЕТ ,БАРАБАР С БОРИСОВ НАЧЕЛО !
тикво управа

2015.03.04 | 16:26

2
потъва ли потъва Гербараският кораб а чакалите от герб лаят ли лаят дежурният гербо педал пише ли пише за комунета атакисти и какви ли не гадости истината не може да се скрие народа не обича продажниците и лъжците славният път на НДСВ се повтаря със пълната си сила и при герберугите!
тикво управа

2015.03.04 | 16:26

1
дежурният педал джуджето от герб дето няма време за тоалетна и пикае в бутилка слага ли слага минуси само че минусите няма да ви спасят мърши!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини