Кунева: Няма да има луфт в сектор "Сигурност" след оставката на Вучков

  • 04 март 2015 12:46

  • 1861
  • 3
Кунева: Няма да има луфт в сектор "Сигурност" след оставката на Вучков
© Булфото

По време на днешния блиц контрол зам.-председателят на ПГ на БСП лява България Атанас Мерджанов попита силовия вицепремиер Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 как ще се отрази на сектор "Сигурност" оставката на вътрешния министър Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г..

Какво се случва със стабилността на българското правителство, попита Мерджанов. Още не е отшумяла серията показни убийства, задава се и бежанска вълна. Министър Вучков започна една административна реформа, която не се знае как ще завърши, добави той.

Мотивите, с които вътрешният министър подаде оставка, са лични, обясни Кунева.

Няма да се усети никакво разклащане в сектор "Сигурност". Партиите, подкрепящи мнозинството, ще проведат разговор и ще намерят решение за това, че вътрешният министър е взел решението да се оттегли от поста. Ще работя за това в системата за сигурност да няма никакъв луфт, увери вицепремиерът.

Мерджанов заяви, че няма случай в 25-годишната история на България вътрешният министър да си подаде оставка след първите 100 дни. Това говори само за изключителна нестабилност на правителството, подчерта той.

Дълбоко сме загрижени от състоянието на сектор "Сигурност" още повече, че ангажиментите, които министър Вучков пое, бяха сериозни, каза още социалистът.

Кунева уточни, че Вучков е поел ангажимент да помага за осъществяване на започнатите реформи. Тя бе категорична, че правителството е предприело всички необходими мерки за справяне с очаквания бежански натиск.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1861 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.03.04 | 16:06

3
Хапсолютно съм сигурен, ако бяхма в Украйна кака Мигледа на е още в затвора, там където и е мястото. Да живее България и приматите в нея.

2015.03.04 | 16:06

2
Какво зависи от теб бе Кунева .Не може да не се разклати сектор сигурност,а тя е разклатена докато сатам кадрите на Йончев и ДПС.Изхода е един Оставка на правителството ,нов кабинет или предсрочни избори 2 в 1
зоро

2015.03.04 | 16:05

1
да и го начукам в кривата уста

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини