Кунева прави решителни действия за Шенген през юни

  • 04 март 2015 12:40

  • 1485
  • 1
Кунева прави решителни действия за Шенген през юни
©

Какъв е конкретният план за действие по присъединяване на станата ни към Шенгенското пространство. На този въпрос отговори вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 по време на парламентарния блиц контрол.

Тя започна отговора си с директен цитат от подписания от нея договор за присъединяване на България към ЕС.

Когато се установи, че сме изпълнили всички изисквания, просто трябва да станем част от Шенген. Тя смята, че е лош белег да се използва Шенген и да се обвързва с други стълбове.

Сигурността в момента е част от най-важните задачи за държавите. Фактор за стабилност сме в източна Европа. Охраняваме 8 % от границата на ЕС, каза Кунева.

Макар и официално механизмът за сътрудничество да не е обвързван с Шенген и през тази пролетна сесия страните няма да вземат решение за присъединя на България и Румъния за Шенген, каза вицепремиерът Кунева.

Много се надявам за юни да направя решителни действия, каза Кунева.

Не искам да давам прекомернии надежди, тъй като една единствена страна да е притив не може да прескочим бариерата, каза Кунева, като допълни, че тези страни в момента са най-малко 4.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1485 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.03.04 | 20:31

1
Kvi reshitelni deistviq? Shte zatvori i ostanalite blokove na Kozloduiskq AEC i shte vkara oshte 20 hilqdi qzani uq li?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини