Панелката – най-евтиният вариант за жилище в големите градове

  • 04 март 2015 11:31

  • 1134
  • 0
Панелката – най-евтиният вариант за жилище в големите градове
©

Покупката на панелен апартамент с кредит е въпрос, който става все по-актуален, особено сега, когато се дискутира възможността тези жилища да бъдат санирани.

Панелните апартаменти са сериозен сегмент в големите градове на България и затова често са обект на интерес от страна на купувачите на имоти. “Българите ги избират понеже кризата свали цените им значително и в момента са най-евтиният вариант за дом на пазара на имоти в областните градове. От друга страна, те са предпочитани и заради факта, че техните квадратури са чисти и получавате доста прилично като големина жилище“, коментират от CreditPoint.

Въпреки че част от банките са малко по-рестриктивни във финансирането на панелни жилища и отпускат максимум 60-70% от стойността им, по-голямата част от банките ги третират наравно с монолитните тухлени жилища и могат да ги финансират с до 90% от стойността им.

Цените на панелните апартаменти в момента доста варират и зависят основно от това как е поддържано жилището от собственика му, дали е инвестирал в него, сменена ли е дограмата, ВиК и ел- инсталациите, настилките и т.н. Често срещано е в един и същи квартал на София, дори в един и същ блок, да има двустайно панелно жилище на цена 30 000 евро и същото на цена 40 000 евро. Т.е. разликата в цените е над 30%. Като едното е за тотален ремонт, а другото е готово за нанасяне.
 

Повече може да прочетете ТУК.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1134 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини