Местан за пенсионната реформа: Не ни държите в зависимост

  • 04 март 2015 10:57

  • 2069
  • 5
Местан за пенсионната реформа: Не ни държите в зависимост
© Булфото

Когато се сформираше управляващото мнозинство обществото беше облъчено от оптимистични обещания. Ние от ДПС останахме скептични, дори препоръчахме темите, по които има съгласие да се увеличат на 1000 или повече, дори да се обещае на децата щастливо детство. Това показва, че в коалицията за нищо не сте се разбрали. Това каза председателят на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в от парламентарната трибуна по време на дебатите по законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване.

Предупредихме, че, ако вие не сте постигнали съгласие, по която и да е от останалите открити 4 точки - данъчната политика, пенсионната реформа, за дълга, за развитието на кризата в Украйна, за нищо не сте се разбрали. Тази коалиция няма собствен ресурс да отстоява политики по тези 4 ключови точки. Опитахте се да унизите държавническата позиция на ДПС. Той разкритикува управляващите за профинизирането на предложенията на ДПС.

"Дори имаше вулгарни изказвания от типа: "ДПС се промуши между управляващите към тези ключови теми". Пенсионната реформа е само една от тях.

Факт е, че нямате ясна концепция заради идеологическите си различия, защото няма как да се съвместят позициите на крайно дясното с позициите на крайно лявото в социалната сфера, посочи Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Ние още нямаме знаци, че кабинетът е готов с тази реформа. Вие не можете да ни държите в зависимост от вашата невъзможност да постигнете съгласие. Явно е, че днес ще се стигне до гласуване. От ДПС смятаме, че истинските дебати тепърва предстоят, ако имате намерение за цялостна пенсионна реформа.

Ако не искате вотът на ДПС да не предизвика вътрешно управленски разломи, вземете се разберете, призова Местан.

Димитър Байрактаров от ПФ се възмути от това изказване. Той посочи, че е неуместно точно ДПС да критикува промените в Кодекса за социално осигуряван, след като държи електората си в икономическа зависимост.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2069 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.03.05 | 13:17

5
партията с най-последователна политика в България жалко, че е етническа.
nekoSS

2015.03.05 | 13:17

4
Разбирателството ражда победата. Поздравления за г- н Местан! Личи си, че коалицията на мнозинството не работи най-рационално, нека да започнат работа, вместо да си търсят кусури! Надявам се да послушат лидера на Движението!
RokoSS

2015.03.05 | 13:17

3
Както винаги ДПС с най- държавническа позиция!
АЛИОСМАН ИМАМОВ

2015.03.05 | 13:17

2
наМестанчо, колко кофти е когато не си с лакомите на софрата. А ти си от най-лакомите.
бат Сали

2015.03.04 | 20:57

1
Поредното неграмотно заглавие, писано от олигофрен.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини