Александър Томов: Прокуратурата призна, че не сме присвоили нито лев

  • 04 март 2015 09:51

  • 746
  • 2
Александър Томов: Прокуратурата призна, че не сме присвоили нито лев
© Булфото

Имаше абсолютен блокаж от самата прокуратура. Те признават, че не сме присвоил нито един лев, но казват, че било длъжностно присвояване, защото не трябвало така, а по друг начин. Законът, по който ни съдят е от 1968 г. Тогава нямаше разлика между държавна и частна собственост.

Това коментира пред ТВ7 председателят на Надзорния съвет на футболния ЦСКА и бивш председател на Управителния съвет (УС) на "Кремиковци". Преди 2 седмици Софийският градски съд (СГС) призна Томов за невинен по обвинението в длъжностно присвояване. Обвинението искаше 10 години затвор за ексшефа на някогашния металургичен гигант.

"В личен план, в семеен, в партиен ако искате, това е голяма победа. Но в обществен план това е половин победа. Това, че делото продължи 7 години е много показателно. От самото началото знаех, че става въпрос за политическа поръчка. Опитал съм да заведа насрещни дела, но ми беше отказано заради имунитета на бившия премиер Сергей Станишев", поясни Томов, който е категоричен, че предприятието е постигало прекрасни резултати по времето, когато Прамод Митал беше собственик, а той председател на УС.

"Проблемът е, че законодателят дава огромно свободно пространство за действие на прокурори и съди, което им дава огромна власт", добави Александър Томов. По думите му сегашният главен прокурор Сотир Цацаров е някаква надежда да се променят нещата, защото към него има огромно доверие отвън към него.

"Георги Първанов направи "пирует" с намерението си оставка като председател на АБВ. Когато той беше президент ние изостанахме много, но никой не носи отговорност - продължават да се въртят едни и същи хора. Правителството не бива да пада, защото държавата ще се срути", е мнението Томов.

Разговорът започна с коментар на актуалните футболни събития. "Не виждам опасност да ни вземат лиценза (на ЦСКА). Това са неща от много години. Това са криминални неща - обърнали сме се към прокуратурата и ФИФА. Затова 2013 г. клубът беше доведен до фалит. Стремим се да платим колкото може по-малко, защото са правени формални трансфери, срещу които се пишат пари. Това са криминални деяния", уверено заяви силният човек на "Българска армия".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
746 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.03.04 | 16:51

2
хахахахаха
Честито

2015.03.04 | 16:50

1
Лупи направо ме кефиш.Ти си от така наречения ЕЛИТ,което значи че си откраднал от държавата поне 20 милиона.А за правосъдието да не говорим.

Добави коментар

Водещи новини