Имало ли е масов бой между българи и роми в Бургас?

  • 04 март 2015 09:03

  • 1927
  • 3
Имало ли е масов бой между българи и роми в Бургас?
©

На 18 февруари скандал между ученици от Професионалната гимназия по транспорт  в Бургас завърши с бой в класната стая, а в сбиването участвали и роми и българи. Първоначално спречкването между учениците тръгнало на автобусна спирка в близост до професионалната гимназия, но след това се пренесъл и в училището.

В случая се намесиха и депутатите от парламентарната група на ДПС Хюсеин Хафъзов и Янко Янков, които дадоха специална пресконференция, на която заявиха, че „над 20 българи са пребили четирима тийнейджъри от ромски произход”.

В сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България” Вълкан, един от участниците в боя разказа, че всичко е започнало още на 17 февруари в двора на училището. „Той ме изблъска и искаше да се бием само двамата, но зад него стояха още 10 души от неговия клас. Това не е първият случай, в който предизвикват някой. Аз тогава изтърпях голямо унижение и си тръгнах, за да не стане нещо по-лошо.

На следващия ден 6 момчета отидохме на спирката, за да им поискаме сметка. С мен бяха още двама потърпевши от тях. Те като ни видяха, действаха много агресивно и ни нападнаха. Първият бой стана на спирката, а вторият - в училище, в класната стая по време на час”, твърди Вълкан. Той има рани по главата, краката и ръцете.

„На спирката боят беше започнат от тях. Боят не беше със Сашо, а с Янко. Сашо просто извади металната палка, която си е негова, той и друг път я е показвал пред училище”, обясни той. „В училище влязоха трима ученици от ромски произход и ме нападнаха с метална палка, те ме удариха в гръб, аз седях на последния чин”, разказа още момчето.

„Ситуацията е овладяна, в гимназията протича нормален учебен процес, има промяна в пропускателния режим в училището, извършва се проверка с ръчен метален детектор, предстои монтирането и на стационарен”, обясни директорът на гимназията по автотранспорт Ирина Пенкова.

Полицията също извършва проверка по случая, а резултатите от нея се очаква да станат ясни в края на седмицата. На 6 март пък ще стане ясно какви ще са наказанията за учениците.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1927 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.03.06 | 00:01

3
а в сбиването участвали и роми и българи. --------- Кога ще свикнете, че ромите са Българи!

2015.03.05 | 16:09

1
E kak da swiknem, sled kato ne se dyrjat kato Bylgari???
В отговор на 1#

2015.03.06 | 00:00

2
В България няма роми,ромеи,римляни.ИМА ЦИГАНИ.

Добави коментар

Водещи новини