Частно дружество източва общинската болница във Велинград

  • 04 март 2015 08:41

  • 2664
  • 2
Частно дружество източва общинската болница във Велинград
©

Частно дружество източвало общинската болница във Велинград. За това сигнализираха зрители на БТВ, които са подали сигнал и до прокуратурата.

Заради неизгоден договор болницата отива към фалит, а в сметката на частното дружество, съставено от настоящи лекари, влизат милиони левове.

Преди шест години общинската болница във Велинград е заплашена от закриване. Лечебното заведение не разполага със скенер и рентген. Шефът на хирургичното отделение в болницата доктор Весел Хърльов проявява бизнес нюх и заедно с още няколко лекари от рентгеновото отделение създава частно дружество, което да спаси болницата и в същото време да печели.

Лекарите вадят от джоба си близо 145 000 лева за скенер и рентген, разполагат ги на първия етаж на болницата и сключват седемгодишен договор с болницата. Според договора частното дружество трябва да получава месечно по 15 000 лева. Сметнато за целия срок на договора това прави един милион и 260 000 лева.

Токът, водата и заплатите на лекарите, които обслужват апаратурата, се поемат от болницата. Така на практика едни и същи лекари получават пари от общинската болница и същевременно печалба от дружеството.

Управителят на частното дружество доктор Весел Хърльов отрече да източва болницата. Той твърди, че получавали по 60 лева за скенер и по пет лева за рентгенова снимка. "Искахме да спасим болницата, да я задържим, за да може да е общинска", обясни доктор Весел Хърльов, който е управител на дружеството.

От управата на болницата казват, че до момента са платили 550 000 лева на частното дружество за скенери и рентгенови снимки. От няколко месеца обаче са финансово затруднени и са спрели всякакви плащания.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2664 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мариана

2016.08.30 | 10:15

2
Освен ,че крадат са и напълно невежи създания.Преди около година сестра ми щеше да си иде от този свят,заради спящите красавици,които бяха на смяна.А да не говорим,че ако не се бръкнеш в джоба не ти обръщат внимание.Никога няма да им стигнат парите ..........
kjh98

2016.08.30 | 10:15

1
Частни дружества източат не само болниците, частните дружества източват тотално цялата държава и затова сме на това дередже.

Добави коментар

Водещи новини