Класическата гимназия на протест. Учениците: Ние не сме щайги (снимки)

  • 04 март 2015 08:36

  • 3307
  • 3
Класическата гимназия на протест. Учениците: Ние не сме щайги (снимки)
©

Класическата гимназия излезе на протест. В него се включиха учениците и техните родители.

Причината за недоволството им е, че сега с шеста поредна заповед заповед на министъра на образованието от днес Класическата гимназия трябва да бъде преместена от 13 - то училище в центъра на София в старата сграда на гимназията в Модерно предградие, която е ремонтирана.

Децата са наредили щайги на протеста. Те са категорични, че не са щайги, които да бъдат местени непрекъснато.

Пред репортер на сутрешния блок на Нова телевизия учениците заявиха, че трябва да учат в центъра на София, защото имат достъп до всички културни институции.

"Важно е това, децата да учат нормално и редовно. Молим Министерството да остави децата ни на спокойствие", заяви родител.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3307 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Петър

2015.03.06 | 17:34

3
Аз се чудя защо трябва да учиш в центъра, и то на София, за да получиш качествено образование.Американския колеж в Младост 2/4 и Италианския лицей в Горна баня в центъра ли са и дали не са по елитни от НГДЕК.И качеството на образованието откога се измерва с разположението на сградата, в която се преподава. Чобанов, Репуц и Пепа на Кунева да отговорят.
класик

2015.03.06 | 16:54

2
11 и 12 клас имат много часове в СУ. Министърът ще отговори ли как да пътуват от модерно до СУ и обратно няколко пъти на ден?
gr

2015.03.06 | 16:54

1
Сградата в модерно предградие е на 700 метра от най-близката спирка, няма лафка, магазин, асфалтов път. "Ремонтът" е боядисване с латекс и няколко тоалетни. Не навсякъде обаче има мивки. В стаите паркета е циклен, но не е лакирано. Дограмата е сменена при друг, по-отдавнашен ремонт и не всички прозорци се отварят. в двора свободно се разхождат цигански коне, кучета и чавета. Но фирмата на министъра е боядисала с латекс за 2,2млн.лв и за да се потули всичко иска да премести училището в тази барака.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини