Ирина Бокова се срещна с папата

  • 04 март 2015 07:17

  • 841
  • 1
Ирина Бокова се срещна с папата
© Getty Images/Guliver

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова направи официално посещение във Ватикана и се срещна с Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, съобщи Дарик.

По време на срещата главата на римокатолическата църква е подчертал ролята на ЮНЕСКО и на ООН като платформа за за международно сътрудничество и развитие и за подпомагане на п0одтискани и уязвими хора по целия свят.

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март е изразил подкрепата си за дейността на ЮНЕСКО в областта на образованието с цел премахване на бедността и за социална интеграция. Той е подчертал необходимостта световните лидери да се вслушват в гласа на младите хора за изграждане на по-добър свят за бъдещите поколения - свят, в който има социална справедливост, свобода на изразяване на мнение, междурелигиозен диалог и толерантност.

"Днес, общото ни послание за мир, зачитане правата на човека и културното многообразие трябва да звучи повече от всякога убедително и да достига до всеки", подчерта Ирина Бокова.

Тя е поканила Главата на римокатолическата църква да посети ЮНЕСКО в годината на 70-ия юбилей на организацията. Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март е изразил намерението си да направи посещение в най-близко време.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
841 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
НЕ !

2015.03.04 | 13:07

1
ЮНЕСКО финансира палестинската съпротива срещу израел! Не дарявайте пари там!

Добави коментар

Водещи новини