Засилен трафик в края на почивните дни

  • 03 март 2015 20:12

  • 2313
  • 4
Засилен трафик в края на почивните дни
©

Десетки катастрофи белязаха последния от почивните дни. 26 души са ранени при тежки пътни инциденти през последното денонощие, съобщиха от МВР. Най-натоварени днес бяха магистралите „Струма”, „Тракия” и „Хемус”, информират БТВ.

17 са тежките катастрофи през последното денонощие като три от инцидентите са с камиони. Движението беше затруднено заради преобърнат ТИР на пътя Бяла-Велико Търново, а огромно задръстване се образува в отсечката между София, Самоков и Дупница заради катастрофа – отново с ТИР, при която пострада дете.

От МВР обясниха, че причините за инцидентите са превишената скорост и неправилното изпреварване.

Движат се бавно, след тях се образуват колони и това изнервя шофьорите – така от пътната полиция обясняват забраната за движение на тежки камиони по натоварените отсечки.

Могат да пътуват само камиони с опасни товари или с бързо развалящи се продукти. Останалите са длъжни да изчакат на паркинг или да минат по обиколни маршрути. Шофьорите на ТИР-ове обаче са недоволни от ограниченията.

„Не е нормално това нещо, не мога да го обясня просто, за какво става въпрос. Тръгваш да работиш и те спрат, не можеш да изкараш два лева в тая тъпа страна, а че някой си иска да се прибере за София. Това е”, коментира един от шофьорите.

Шофьорите на камиони твърдят, че не те, а лошите пътища и рисковото шофиране създава проблеми.

Десетки хора избраха да се приберат у дома в последния възможен момент. Имаше и закъснели по неволя като Илия, който едва успял да се прибере от Испания. „Имахме с полицаите малко проблеми. Хванаха шофьора с голяма скорост, глобиха го, задържаха автобуса. 4000 евро му взеха сега и тепърва отива диспечерът да го вземе”, обясни мъжът.

Следпразничното прибиране затрудни предимно шофьорите по пътя София-Кулата, където още преди обяд се извиха колони от автомобили.

В София най-натоварено беше на „Цариградско” и „Ботевградско шосе”, където на моменти имаше задръстване. Наложи се пътната полиция да регулира светофарите, но движението вече е спокойно и тежки инциденти няма.

Последвайте канала на

2313 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.03.04 | 09:19

4
Всички са на почивка нали? Бахти тъпизмите!

2015.03.04 | 09:19

3
Ако ги слушаш тези ще се чудиш защо само ти си стоиш в къщи и нямаш пари да отидеш дори на 50 км.

2015.03.04 | 09:19

2
мамицата ви-хората няма какво да ядат а те задръстване!

2015.03.04 | 04:08

1
То тука не сме най-бедната страна а най-пътуващата! То бива глупости ама да пренебрегваш най-важните неща че хората нямат доходи и да пляскаш за задръстване е нагло!

Добави коментар

Водещи новини