Осъдиха ученик, застрелял двама в московско училище

  • 03 март 2015 16:39

  • 1505
  • 1
Осъдиха ученик, застрелял двама в московско училище
©

Бутирският съд на Москва призна московския десетокласник, който на 3 февруари застреля учител по география и полицай в московско училище, за виновен и го изпрати на принудително психиатрично лечение, предаде Интерфакс.

След обявяването на решението, съдия Юлия Шепелова обясни, че съдът внимателно е преценил всички доказателства и е стигнал до заключението, че обвиняемият е признат за виновен за убийство и опит за убийство, но действията му не представляват предварително планирано престъпление.

Според решението на съда, осъденият се освобождава от наказателна отговорност във връзка с прилагането на принудителните медицински мерки, пише Фокус.

Съдът отхвърли гражданските искове на пострадалите, като посочи, че един от тях се е отказал от материалното обезщетение, а останалите ще трябва да търсят правата си чрез граждански дела.

Последвайте канала на

1505 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.03.04 | 23:07

1
Стигнах до извода, че българите сме изключително прост и нагъл народ. Защо не ни броят в Европа? Европейците са го разбрали преди нас.Да искаш да плуваш в мизерия, когато някой ти предлага да извади поне главата ти над лайната? Да забравиш какво е било допреди 5 месеца? Да забравиш, че лакеите на петата колона са искали (и почти успяха) да те сложат в краката на джуджето с имперски мераци? Да забравиш 11 млрд. дълг, за който могат да направят отчет само за един? Да забравиш тройния шлем? Да забравиш полицейското беззаконие срещу мирните протестиращи? Да забравиш командированите на границата мизерстващи? Да забравиш откраднатото? Да забравиш, че искаха да ти затворят устата с нови закони? Да забравиш удавените от миналата година? Да забравиш пееФ? Да забравиш белия автобус? ... Ми, щом си забравил всичко това, и като идиот обвиняваш тези, които искат поне нещо малко да направят за теб, значи не заслужаваш никакво уважение! Жалко. българино.

Добави коментар

Водещи новини