Депутати от ПФ поднесоха венци пред паметника на Опълченеца (снимка)

  • 03 март 2015 11:58

  • 2249
  • 4
Депутати от ПФ поднесоха венци пред паметника на Опълченеца (снимка)
©

Депутати от Патриотичния фронт и граждани положиха венци пред паметника на Опълченеца в столицата. Това стана при засилени мерки за сигурност, съобщиха от партията.

„Ние не просто отбелязваме годишнина от освобождението си, но започваме да отбелязваме тази дата с едно по-голямо национално самочувствие“, каза Борис Ячев, депутат от ПФ и зам.-председател на НФСБ.

„Нашата свобода не бе подарена свобода, тя е извоювана“, заяви Ячев и допълни: „За съжаление, обаче, все по-рядко следваме заветите на националните си герои и апостоли на свободата, които воюваха за една силна, горда и независима България“.

Заместник-председателят на НФСБ Данчо Хаджиев честити празника на всички българи и заяви: „България ще пребъде, въпреки всичко“.

Не личи, обаче, че има национален празник, отбеляза Хаджиев, който разкритикува начина и обстановката за провеждането на тържествата в столицата под засилените полицейски мерки, които за поредна година пречат на хората да празнуват заедно. „Това е допълнителен ров между гражданите и елита. Няма ведрост, настроение, няма и празнична украса, каквато трябва да осигури Столична община. И това продължава години наред“, каза още Данчо Хаджиев.

Патриотичният фронт почете загиналите за свободата на България и в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и много други градове и селища в страната.

„Свободен е българският дух и днес на първо място отдаваме своята почит към геройското дело на нашите опълченци, на нашите герои - Левски, Ботев, тези, които направиха възможно да я има тази освободителна битка. Българският дух е жив и няма как да не бъде свободен. Трябва да се освободим от зависимостите на парите, олигархията, които днес са обхванали цялата държава", допълни той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2249 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.03.04 | 00:58

4
a tia goveda kak ne gi e sram

2015.03.04 | 00:58

1
БЪЛГАРСКИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ СА БИЛИ ЧАСТ ОТ РУСКАТА АРМИЯ.

2015.03.04 | 00:58

3
Но те не го знаят защото са проститутки и боклуци ...

2015.03.04 | 00:58

2
Тези толкова са патриоти колкото ромите са мексиканци!

Добави коментар

Водещи новини