Властта единна на 3 март

  • 03 март 2015 07:08

  • 2245
  • 3
Властта единна на 3 март
© Булфото (архив)

Рамо до рамо за националния празник ще застанат президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, председателят на Народното събрание и депутати от различните парламентарни групи днес по време на честването на Националния празник на България - 3 март. Заради здравословни проблеми от тържествата тази година ще отсъства премиерът Бойко Борисов.

Отбелязването на 137-годишнината от Освобождението ще започне в 11.00 часа пред Паметника на незнайния войн. Държавният глава и главнокомандващ на войската Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия и ще произнесе слово. Час по-късно ще се извърши церемония по смяната на гвардейския караул пред президентството.

Кулминацията на празненствата ще е в 18.30 часа, когато на площад "Народно събрание" в столицата ще започне тържествената заря-проверка. В церемонията ще участват униформени от военните формирования в Горна Малина, Мусачево и Божурище. Гвардейци ще носят знамената светии на освободителното движение - Самарското знаем, знамето на Стилияна Параскевова, Щандарт на 1-ви конен полк, знамето на 23-ти Шипченски полк, знамето на 15-и Ломски полк, знамето на 13-и Рилски полк, знамето на 30-Шейновски полк. Ръководител на тържествената проверка ще бъде бригаден генерал Боян Ставрев, командир на Националната гвардейска част, пише "Преса".

В 19.30 часа в Централния военен клуб президентът Плевнелиев ще приеме около 250 политици, дипломати, военни и интелектуалци на традиционния коктейл по случай националния празник.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2245 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Йосиф Комбинизон

2015.03.03 | 16:16

3
Волена приехал в Москве. перкаме го
simon

2015.03.03 | 16:16

2
А Лютви Местан и останалите от ДПС ще дойдат ли да празнуват освобождението?!?

2015.03.03 | 16:16

1
Помака педал Расим Плевнооглу не го допускайте на този свят празник за България да осквернява с присъствието си националните символи,той няма нищо българско,американско и турско мекере!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини