ИД отправи заплахи към съоснователя на Twitter Джак Дорси

  • 02 март 2015 18:22

  • 1467
  • 2
ИД отправи заплахи към съоснователя на Twitter Джак Дорси
©

Twitter и американските власти разследват заплахи, отправени от "Ислямска държава" към съоснователя и служители на социалната мрежа, съобщи Ройтерс, като се позовава на медиите "Бъзфийд" и Ен Би Си.

Поддръжници на радикалната групировка са призовали вчера за нападения срещу Twitter и са отправили смъртни заплахи, включително към съоснователя му Джак Дорси. "Ислямска държава" разчита много на Twitter и други социални мрежи, за да прави изявления и да споделя шокиращи записи на обезглавявания и други насилствени действия. Тези социални мрежи обаче изтриват акаунти, които публикуват подобни съдържания.

"Вашата виртуална война срещу нас ще доведе до действителна война срещу вас. От самото начало ви казахме, че това не е вашата война, но не го разбрахте и продължавате да триете акаунтите ни в Twitter, но ние винаги се завръщаме", гласи един от въпросните туитове, предаде БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1467 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.03.04 | 14:50

2
не съм за Ислямска държава, но наистина във времето на демокрация и липса на цензура не бива да се трие нищо от никого, както се публикуват всякакви реклами, бойни филми и всякакви глупости, нека се знае и становището на Ислямска държава, може някой да види някоя истина там....
към 1

2015.03.03 | 08:04

1
Тукашните ти управници като ти промият мозъка ти вземат труда, а онези като ти промият мозъка ти вземат живота. Приятелски съвет - задоволи се с тукашните.

Добави коментар

Водещи новини