11 ранени при бомбена експлозия в Кайро (обновена)

  • 02 март 2015 18:05

  • 1589
  • 1
11 ранени при бомбена експлозия в Кайро (обновена)
©

Един човек е загинал, а четирима са ранени, включително полицай, при бомбена експлозия близо до Върховния съд в Кайро, съобщи АФП, позовавайки се на полицията.

Експлозията е станала в час пик в много оживен квартал на Кайро. За момента не е ясно дали атентатът е бил насочен срещу полицаите, които се намират обичайно близо до съда. По данни на Ройтерс, която цитира силите за сигурност, при взрива няма загинал, но са ранени най-малко осем души, включително двама полицаи. Агенцията уточнява, че в момента на експлозията в сградата се е намирал главният прокурор, който след това отишъл да види на място последиците от нападението.

Двама души загинаха снощи при експлозия на бомба, заложена край полицейски участък в град Асуан, информира БТА. През октомври миналата година при експлозия на взривно устройство, заложено близо до полицейски участък край Върховния съд бяха ранени 12 души, припомня АФП.

11 души са ранени, един от тях - тежко, при днешната бомбена експлозия близо до Върховния съд в центъра на египетската столица Кайро, съобщи АФП, позовавайки се на медицински източници. По-рано представител на силите за сигурност и държавната информационна агенция Мена съобщиха, че тежко раненият е починал. Източници от болницата, в която е откаран пациентът, казаха,
че той е в интензивното отделение с тежка мозъчна травма. Първоначално АФП съобщи, че при експлозията е загинал един човек и са ранени четирима, включително полицай, а Ройтерс съобщи за най-малко осем ранени, в това число двама полицаи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1589 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Fuck USA

2015.03.09 | 19:28

1
Това са последиците от американската външна политика.

Добави коментар

Водещи новини