Конвои от ТИР-ове на границата ни с Турция

  • 02 март 2015 09:07

  • 1234
  • 0
Конвои от ТИР-ове на границата ни с Турция
©

Десетки ТИР-ове, които чакат за преминаване към България, са образували дълги конвои на турско-българските гранични пунктове от турска страна. Задръстването на турския пункт е от петък следобед, информира БНР.

Турските митнически власти съобщиха, че опашката от ТИР-ове на ГКПП Капъкуле е 11 км. Много шофьори поради задръстването на Капъкуле се насочили към друг пункт - Хамзабейли-Лесово. Но и там се е натрупала опашка от около 10 км.

Турските власти съобщиха, че задръстването на граничните пунктове е поради забавяне на работата на Капитан Андреево. Заради почивните дни българската митница работи с намален персонал, поради което се забавя обработването на колите. И понеже на Капитан Андреево плацът е малък, затова ТИР-овете чакат на турската страна, където се образуват и дълги опашки по пътя към границата, каза отговорен служител от Капъкуле.

Той заяви още, че екипи на полицията постоянно патрулират около колите, особено през нощта. Имало няколко случая, при които нелегални бежанци, използвайки тъмнината като прикритие, разрязвали брезента и се промъквали в ремаркетата, за да ги прехвърлят нелегално през границата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1234 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини