Благотворителен маратон "Проект Бежанци"

  • 01 март 2015 21:02

  • 1380
  • 7
Благотворителен маратон "Проект Бежанци"
©

Доброволци пробягаха 2 км. в Борисовата градина в помощ на децата бежанци. Целта на организаторите е да се повиши информираността за търсещите убежище и бежанците в България.

А също така и да се съберат средства, с които Проект "Бежанци" да може да продължи дейностите в центровете за бежанци през 2015, пише news7.bg.

Десетки се включиха в надбягването. Стартът не беше даден с пистолет, а със свирка. Всеки можеше и да си закупи тениска, престилка или калпак, а парите ще отидат дарение за бежанците.

Въпреки че идеята е благотворителна, организаторите все пак се бяха погрижили да има и медали, а те разбира се за бяха изплетени в традиционните за днешния ден цветове-бяло и червено.

Проектът за бежанците е съвместна инициатива между CVS Bulgaria и Каритас София. Те оказват образователна помощ и широк спектър от дейности за деца и възрастни-бежанци. От 2011 г. насам над 200 доброволци са участвали в проекта.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1380 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
БГ

2015.03.03 | 02:02

7
Забравих по-важната част. Какво ще търсят в Европа точно, при положение че можеха да отидат в ОАЕ, Катар, Египет, Турция(тук те я преминават за да стигнат до Европа). Ами ганайци, тунизийци, нигерийци? Все чернокожи. А пакистанци!? Те какво дирят тука? Още повече, Европа какво ще ги прави не ме интересува, но това не е на добре и трябва да спре тая простотия с "демографските" светости и социалните програмки! Забравих и друго да спомена - колко от тия "бежанци" бягат реално от война, защото да си бежанец трябва да си пресякъл граничеща с тяхната страна, държава. Пресекат ли повече от една, са нелегални емигранти.
бг

2015.03.03 | 02:02

6
Някой им плаща, да манипулират обществото. Разбира се, не изключвам и правилото такива наивни хорица, да се връзват на такава кампания. Колко мъка има по този свят, Боже.. Не виждат колко българи мизерстват и са под прага на бедността, а "бежанци" минали 2000 км. за да се наричат тук такива.... Те ако бяха бежанци, защо не отидоха в по-богати държави? Какво точно дирят в Европа!? Не е само за социалните привилегии.. Още повече че голяма част от тях нямат нагласата да се интегрират в европейски страни, за какво го дирят тука?!
д-р Менгеле

2015.03.02 | 14:21

5
Точно така събирайте помощ за пришълците, после тия ще ви режат главите! За управляващите ни подлоги и българоубийци е ясно, че предпочитат да раздават помощ на тая сган, но да изпаднем и ние до това унижение да ги посрещаме с хляб и сол, това вече ми идва малко като самоубийство!

2015.03.02 | 14:21

4
Не са бежанци,а нелегални емигранти.

2015.03.02 | 14:21

3
това вече според мен е малко прекалено! чувал съм за китове самоубийци ама това ми идва в повече!

2015.03.02 | 14:21

2
Тези не са Българи.Ако бяха щяха да мислят за бедния Български народ а не за всичката паплач влязла незаконно през границата ни.Винаги е имало предатели!Да бяха дръпнали един маратон и за пенсионерите,но те нямат пари да им платят!!!
Питащ

2015.03.02 | 14:21

1
Какви са тези недоносеници на снимката с талибанските калпаци?Няма ли в БЪЛГАРИЯ достатъчно гладни и болни хора,за които да събирате парици?Бежанците са достатъчно осигурени от данъците на всички ни.Храна по три пъти на ден,отопление,хотел,лекарства,медицинска помощ,родилен дом,джобни,учители.Какво ѝм трябва още?И колко от българите получаваме това,или поне само частица от него при положение,че сме работили по 40 год.за тази държава и сме плащали данъците си в нея.За бригадите,ленинските и димитровските дни няма да говоря.

Добави коментар

Водещи новини