Иран обмисля да отвори вратите си за Google

  • 01 март 2015 19:52

  • 1245
  • 3
Иран обмисля да отвори вратите си за Google
©

Иран е готов да разреши на американския интернет гигант Google и други компании за интернет услуги да оперират в страната, ако проявяват уважение към нейната култура. Това заяви днес високопоставен ирански служител, цитиран от агенция Фарс, предаде Франс прес.

"Готови сме също да предоставим на Google+ и на други компании средствата, притежавани от Иран, за да доставят услуги в региона", като разположат в страната свои сървъри, добави зам.-министърът на информацията и комуникационните технологии Насрола Джаангар.

Иран, където има 40 милиона потребители на интернет при население от близо 78 милиона души, блокира голям брой порнографски и политически сайтове, също и социални мрежи като Twitter и Facebook, откакто през 2009 г. страната посрещна с големи протестни демонстрации преизбирането на президента Махмуд Ахмадинеджад.

Тези социални мрежи бяха широко използвани от опозицията, за да свиква своите симпатизанти. Джаангар уточни, че санкциите срещу Иран заради оспорваната му ядрена програма може "да създадат проблеми на американските
компании".

"Те изчакват да бъде уредена юридическата ситуация, но други чуждестранни компании вече започнаха разговори с нас", допълни той, без да добави подробности.

Последвайте канала на

БТА
1245 3

Коментари 3

Добави коментар

2015.03.02 | 13:01

3
Сори пичове, Яху и Бинг нямат проблем, защото са коректни и са по-добри от гугала.

2015.03.02 | 13:01

2
СТИГА С ТОЯ ГУГАЛ БЕ, ИМА ПО-ДОБРИ, НА КОЙ МУ ДРЕМЕ ЗА ГУГАЛА

2015.03.02 | 07:36

1
ЕДВА ЛИ Е ВЯРНО, КИТАЙ ГИ ЗАТВОРИ, И ДРУГИ ДЪРЖАВИ СЪЩО.

Добави коментар

Водещи новини