Плевнелиев: Банско заслужава втора кабинка (видео)

  • 28 февруари 2015 19:16

  • 1914
  • 15
Плевнелиев: Банско заслужава втора кабинка (видео)
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното се обяви за построяването на втора кабинкова линия над Банско по време на посещението си в курорта за супергигантския слалом от Световната купа за жени, който обаче пропадна заради мъгла.

Той уточни, че туризмът може да се прави съгласно най-високите екологични стандарти. В изказването Плевнелиев се обяви за развитието на ски туризма и в другите региони, където има искания за разрешение за строеж в планината, като Добринище и Сапарева баня.

"Изпитвам гордост, че съм президент на една красива държава, която организира световно събитие от най-висок ранг - 300 милиона зрители днес са заедно с нас, нека да покажем най-доброто, на което сме способни", каза държавният глава.

На въпрос за спекулациите с големия брой туристи и необходимостта от втора кабинкова въжена линия, Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното отговори, че като държавен глава е имал принципна и категорична позиция в подкрепа на развитието на българските курорти - "Хората, които обичат планината, са хората, които живеят в планината. Аз познавам този регион, това е моят регион, моят край, виждам потенциала му и заставам зад него. Туризмът е индустрия, която е най-важна за България. Не можем и не бива да губим от безсмислено противопоставяне. България може да се поучи от Австрия, от Швейцария, от най-добрите на планетата. Имаме същите дадености."

Плевнелиев добави, че е нужно може бе малко повече отговорно отношение. "Не се ентусиазирам от безпринципни сблъсъци, заставам зад принципния подход, съобразно най-добрите екологични стандарти, но в интерес на икономическата перспектива на българските региони", коментира президентът.

"Банско заслужава втора кабинка, българските ски курорти като Добринище, като Чепеларе, като Пампорово, като Боровец, Сапарева баня и всички останали имат пълното основание, съобразявайки се с високите екологични стандарти на Европейския съюз, да се развиват. Не виждам никакво противоречие. Ще го кажа ясно: има начин по най-високите екологични стандарти да правите скитуризъм. Нека да го направим", заключи държавният глава.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1914 15

Коментари 15

Добави коментар
AJ4A

2015.03.02 | 01:01

15
Другарю Плевнелиев, а този лифт НА КОГО ЩЕ Е СОБСТВЕНОСТ???? А кой и с какви пари ще го построи???? А кой ще го стопанисва и експлоатира???? А за колко години и при какви условия ще го стопанисват???? То е ясно, че всичко ще е на гърба на анрода, но поне отговори на тези въпроси щом се правиш на толкова загрижен за народ и Родина!!!!!
hunter

2015.03.02 | 01:01

14
Имам чувството, че на Четвърти километър лудите всеки ден са във форумите. Ако един политик е мъжкар, значи е селянин, "тиква", простак и т.н. като Бойко Борисов. Ако е културен, изискан, премерен в думите си, значи е "гей", "мека китка" и т.н. като Росен. Предлагам малоумници, които не могат да контролират собствения си живот, да не коментират по форумите за нормални хора. Да си направят един форум за душевно болни и да стоят там по цял ден. В един момент всички пищят, че се взима огромен заем, защото държавата е в дефицит, в същия момент се спират всички инициативи свързани с привличане на туристи и паричен поток. Това е шизофрения в чиста форма ....
AJ4A

2015.03.02 | 01:01

13
За теб кои са мъжкарите - мутрите ли???? Защото на тема вътрешна и външна политика тази особа ОСВЕН образът си на ДОВЧЕРАШЕН ОХРАНИТЕЛ показва единствено образът си НА ПОДМАЗВАЧ към силните на деня!!!! По отношение на ...... културния и изискания: културен и изискан КОМУНИСТ не може да има, защото комунисти и/или агенти на ДС не могат да възпитат в друга култура освен в културата на наколенките на КОМПАРТИЯТА-МАЙКА И НЕЙНИТЕ СТРУКТУРИ!!!! Ако има чак такъв афинитет към културата, да го бяха направили министър на културата, а не върховен главнокомандващ на армията!!!!
AJ4A

2015.03.02 | 01:01

12
А по повод на привличането на паричен поток, би ли отговорил първо на въпросите ми към КУЛТУРНИЯ И ИЗИСКАНИЯ ДРУГАР, които съм задал по-долу, а след това ще видим ТЕЗИ ПАРИЧНИ ПОТОЦИ ЗА ДОБРОТО НА БЪЛГАРИЯ ЛИ ЩЕ СА ИЛИ В ИМЕТО НА БЛАГОДЕНСТВИЕТО НА ......... БИЗНЕСМЕНИТЕ, ПЕРАЧИ НА ЧЕРВЕНИ КАПИТАЛИ!!!!
istina

2015.03.01 | 08:07

11
А ти заслужаваш 2 куршума между очите

2015.03.01 | 08:07

10
Tая к...урва стана говорител на гербевите мафиотски интереси.
ЯЛОВАТА волена ВЪВ КАЗАРМА НЕ Е ХОДИЛА ЗАЩО МА ООО

2015.03.01 | 08:07

9
БРАВО НА РОСЕН ПИЧ Е ГОЛЯМ НЕ Е КАТО ОНЯ БЕЗДЕТНИЯ ЯЛОВИЯ ИЗРОД воленуглу ДЕТО ИЗБЯГА ОТ КАЗАРМАТА

2015.03.01 | 08:07

8
Я ходещ виц!
гошо

2015.03.01 | 08:07

7
Някой от охраната пак не е внимавал и това нещо пак е видяло микрофон.

2015.03.01 | 08:07

6
щом туризма е ИНДУСТРИЯ , защо не плащат данъци ? а ,ами това е бизнес за ЛИДЕРИ , а те НЕ ПЛАЩАТ, нали са най най ..... какви ?

2015.03.01 | 08:07

5
PUTIO PLEVEL I NEGO GO SHIBAT KATO BOIKA MINETZIIKATA
DVE PROSTITUTKI OT GERB

2015.03.01 | 08:06

4
TIKVA I PLEVNQ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини