Лазаров за Боби Белята: Не е отишъл да говори за плетки и риба

  • 28 февруари 2015 12:25

  • 3978
  • 6
Лазаров за Боби Белята: Не е отишъл да говори за плетки и риба
©

По случая за убийството на Борис Борисов - Боби Белята се работи по две основни направления. Това са криминален бизнес, интереси в криминалния бизнес и по лични мотиви между криминално проявени лица.

Това заяви пред журналисти главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той присъства на традиционна кушия в столичния „Бенковски” за Тодоровден. Попитан, дали през последните години МВР е проявявало интерес към Борис Борисов, по повод подозрения в участие в тежки криминални престъпления, Лазаров заяви: "Едва ли е удачно да коментирам какво са правили службите през последните години, но определено е работено по конкретни версии, свързани с конкретно тежко криминално престъпление. По обективни причини не е удачно да обясня за какво точно става дума", обясни Лазаров.

Той посочи, че е по-интересен е фактът за мястото, където е извършено убийството. "Към момента сме затруднени да изясним с кое лице, изтърпяващо ефективна присъда - лишаване от свобода, се е срещал Борис Борисов. Към момента няма как да получим адекватна и обективна информация, тъй като на мястото нито има камера, а и самият район се охранява от лица, изтърпяващи ефективна присъда лишаване от свобода, което за мен е малко озадачаващо", каза още Лазаров.

На въпрос, дали е поискал съдействие от колегите в ГД "Изпълнение на наказанията", ако могат да помогнат с информация, колко близо до оградата е бил Борисов, главният секретар заяви, че убийството е станало непосредствено до оградата, а мястото, където е станало реално е имало лица, които изтърпяват ефективни присъди -лишаване от свобода, които са имали безпрепятствен достъп. "Анализирайки ситуацията, това се оказва много добра явка за срещи, тъй като няма камери и близки лица в района. Ние работим по разкриване на конкретното престъпление, но реално изпитваме обективни трудности, тъй като не можем да установим с кого е провеждан среща", посочи главният секретар на МВР.

Попитан, дали е ясен мотивът, с който е отишъл там, той отговори: "Според вас, криминално проявени лица, когато се срещат по конспиративен начин, каква е целта на срещата? Според мен, целта не е да си говорят за плетки и за риба. Вероятно е ставало дума за срещи, свързани с криминален бизнес".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3978 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.03.03 | 14:59

4
ББ няма никаква разлика с ББелята ! Само дето единият засега е още жив ! Той и Немцов до вчера лаеше срещу Путин !!!

2015.03.03 | 15:29

6
ББ е много по- голям бандит и престъпник от Б Белята и Слави Бинев взети заедно ! ДОЛУ тази мутра червена !

2015.03.01 | 19:54

3
Това ве4е не е държава а някаква джунгла ,където се убива краде и няма никава сигурност.

2015.03.03 | 15:29

5
Не жунгла.В джунглата има поне някакъв биологичен ред.Тук затворници се пазят от затворници.Все едно в съда - престъпници да съдят престъпници.Това го има само в България!
неизвестен (почти винаги го знаем)извършител

2015.03.01 | 14:26

2
Kриминално проявени лица ходещи за риба.

2015.03.01 | 14:08

1
bravo momheta evala 13 kyrshyma i dobre svarshena rabota ,darjavata edva li shte vi goni shtoto nikakva q niama i igrae s vas ,no vse pak triabva da vzeme niakakvi needekvatni merki da othete deinost i zaplati.

Добави коментар

Водещи новини