Плевнелиев: Когато Русия и Украйна спорят, България може да пострада

  • 28 февруари 2015 11:45

  • 4691
  • 76
Плевнелиев: Когато Русия и Украйна спорят, България може да пострада
© Булфото

В декларацията на ЕК за раждането на Европейския енергиен съюз, Югоизточна Европа е стратегически приоритет.

Това заяви в интервю за БНР президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. „Всеки път, когато Русия и Украйна спорят, България може да пострада и трябва да променим това. През 2008 година видяхме как Русия и Украйна се караха и на нас ни спряха газта. Можем да постигнем тази цел само чрез ЕК и благодарение на зараждащия се нов Европейски енергиен съюз, но зависи и от нас. Кой ни пречеше в отминалите вече 7 години да си направим газовите връзки с Гърция, с Румъния и с всички останали държави, да либерализираме пазара, да дадем възможност на други доставки?”, попита той. Според него сме на прав път, но можем и по-ефективни да бъдем.

Със сигурност и в бъдеще отново ще има конфликти. Все някой с някого ще спори, но аз съм обнадежден, защото ние успяхме да наложим, ние България, правителството, президента, министрите с това, което успяхме да постигнем в последния месец – европейски енергийни министри в България, комисарят по енергетика в България, вицепрезидентът на енергийния съюз в България. Ние успяхме да постигнем нещо много важно”, коментира Плевнелиев.

„Ако погледнете внимателно в декларацията на ЕК за раждането на Европейския енергиен съюз, там Югоизточна Европа е стратегически приоритет. Там се говори за спешност на действията в Югоизточна Европа”, подчерта държавния глава и добави, че това означава, че сме защитили националния интерес. „Ще очакваме през следващите месеци и години резултати, обясни президентът. Който и да спори в бъдещето, имайки три независими доставчици на газ, ние ще спим спокойно”, поясни той.

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното подчерта, че държава като България няма достатъчно ресурси, за да може да изпълни всички желания и проекти и именно поради този факт, именно поради ограничеността на бюджетите и на публичните средства, с които разполагаме за инвестиции, трябва да имаме приоритети, а най-смислените от тях трябва да дойдат първи и трябва да бъдат осъществени. „За мен най-смисленият приоритет в областта на енергетиката е енергийната диверсификация. По същият начин са либерализация и енергийната ефективност. В Енергийният съюз, обявен от ЕК вчера, най-важното изречение е ефективност преди всичко. Тук означава, че България е на прав път, но можехме да бъдем по-бързи”, каза още президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4691 76

Свързани новини

Коментари 76

Добави коментар

2015.03.26 | 21:22

76
prez po4ivnite dni ne go pokazvaite hemofrodita

2015.03.26 | 21:21

75
Плевел , глупак и американски гъзоблизец смотан ! Още ли не си разбал , че това е конфликгт между РУСИЯ и сатанинските САЩ ! Украйна е руска територия с много малки изключения на запад !

2015.03.26 | 21:19

74
Списъците са направени, включително кадрови списъци със семейства, капиталите са идентифицирани, кой ги държи в Кипър, кой на Каймановите острови, кой какво е купил в Лондон, в Женева и т.н. Тоест на следващия етап след Путин ще станат такива неща, че Путин ще свети като „много мил ръководител, който ние загубихме от небрежност”.

2015.03.26 | 21:18

73
Знаете ли, че зловещият образ, който западните медии рисуват на Путин – как той се събужда, за да пие човешка кръв, и преди да си легне, яде деца, целият този пошъл политически сатанизъм, който се тиражира на Запад, се разбива в истинската реалност.
нйк

2015.03.26 | 21:17

72
и сега на вашето внимание МИСТЪР БИИИИИИИИН.с нови простотии естествено.

2015.03.26 | 21:17

71
Нито един български президент не е имал досега толкова нисък авторитет като Плевнелиев. Той е направен за посмешище от общественото мнение. Той стигна най-ниската възможна точка на значение.

2015.03.26 | 21:17

70
Президентът със своята персонална мизерия е разкритата тайна на българската политическа мизерия. Това е ведра ренесансова хармония между убога форма и нищожно съдържание. Президентът ни е жалък, пошъл и смехотворен, защото е жалък, пошъл и смехотворен целият ни политически живот. Борисов е същия !

2015.03.26 | 21:16

69
Плевнелиев и Борисов са политическото лакеи, чиято битка е кой пръв ще оближе ръката на началството. Забележете оргазма, който се изля при идването на Джон Кери. Нищожества № 1 и № 2 ! ПРЕДАТЕЛИ и ПРОДАЖНИЦИ !
ДДД

2015.03.26 | 21:16

68
Лакея на цру пак се насира.По добре да се скрие в мишата си дупка и да млъкне деа лизача !

2015.03.26 | 21:16

67
Плевнелиев е претърпял операция тази сутрин имплантирали са му един грам мозък вече проумява че две държави се карат и България може да пострада ако се меси трудно му е да разбере коидържави са пред война

2015.03.26 | 21:16

66
Срам и позор за Родината е това нищожество, изпълзяло от софрата на БКП !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини