Московчани носят цветя на мястото, където беше убит Немцов

  • 28 февруари 2015 07:50

  • 2997
  • 5
Московчани носят цветя на мястото, където беше убит Немцов
© gettyimages (архив)

Веднага след като полицията се изтегли от мястото, където малко преди полунощ бе застрелян руският опозиционен политик Борис Немцов, московчани започнаха да носят цветя на лобното му място, на моста близо до Кремъл, съобщиха информационните агенции.

Немцов е бил убит с четири изстрела в гърба на мост край Кремъл, докато се разхождаше с позната, пристигнала от Украйна, която не е пострадала, съобщи говорителка на вътрешното министерство, информира БТА. Стреляно е от бяла кола, марката е известна, но не се съобщава. На мястото са намерени шест гилзи. Според руската телевизия НТВ политикът е бил с 24-годишната киевска манекенка Анна Дурицкая, която не е пострадала. Имало е и други свидетели на покушението. На мястото са намерени шест гилзи.

Жители на Киев носят цветя пред посолството на Русия в Киев, за да почетат паметта на руския политик Борис Немцов, предаде ТАСС, позовавайки се на украинската агенция УНИАН. Има призиви днес по обяд хората да излязат на киевския Площад на независимостта, за да му отдадат почит. По-рано съболезнования във връзка със смъртта на Немцов изрази украинският президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември. "Шок. Убиха Борис. Не мога да повярвам. Уверен съм, убийците ще бъдат наказани. Рано или късно. Светла му памет. . ." - написа той в Туитър.

На страницата си във Фейсбук украинският премиер Арсений ЯценюкАрсений Яценюк Арсений Яценюк е украински юрист, икономист и политик. Роден е на 22 май 1974 г. в западния град написа: "Патриот на Русия и в същото време голям приятел на Украйна. Такъв беше и такъв ще си остане в паметта ни Борис Немцов".


 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2997 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.03.18 | 10:20

5
Носят дръжки Смях! Водка пият вече са пияни от кеф отдавна!

2015.03.01 | 01:13

4
във всяко стадо има и мърша.

2015.03.01 | 01:13

3
Narkomani i pederasti nosiat cvetia na libnoto misto na edin mafiot ! Puka mu na niakoi za kradeca Nemcov !!!
БЪЛГАРИН

2015.03.01 | 01:13

2
Убиха го тези, които стреляха на Майдана срещу полицай и срещу демонстранти за да създадат напрежение. Кой запали Райстага в Германия ? Кой застреля Кенеди? Кой застреля Мартин Лутър Кинг ? Кой свали Садам и го уби, а след това били сбъркали, защото нямали доказателства за ядрено оръжие ? Кой иска да свали Асад в Сирия и създаде Ислямска държава? Кой .....???? КАУБОЙТЕ НА ДИВИЯ ЗАПАД

2015.03.01 | 01:13

1
познатата от украина го е извела за разстрел

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини