Възстановяваме съборените носещи стени заради санирането

  • 28 февруари 2015 07:21

  • 4353
  • 4
Възстановяваме съборените носещи стени заради санирането
©

Собственици на жилища, които са избили носещи стени, ще трябва да ги вдигнат отново за своя сметка, ако сградата ще се санира.

Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена в отговор на въпрос как ще се санират блоковете, където има избити носещи стени от собствениците. „Трябва да се възстановят. Който е нарушил умишлено вътрешната конструкция на сградата, трябва да плати за укрепването. Програмата за енергийна ефективност на многофамилни сгради няма да финансира възстановяване и укрепване на умишлено избити стени”, каза още министърът.

Тя съобщи за сериозен напредък на Програмата за енергийна ефективност на жилищни сгради. Лавинообразно се създават сдружения на собствениците с цел подновяване на сградите, в които живеят, като броят на сдруженията е вече над 800. Сключени са над 120 договора между общини и сдружения на собственици. 101 са подадените заявления в Българската банка за развитие за финансиране на проектите, а 40 са сключените с финансовата институция договори, обясни Павлова.

Междувременно стана ясно, че през ноември Световната банка ще представи анализите за въвеждане на електронната тол система за преминаване по магистралите и републиканската пътна мрежа, съобщи министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. Министерският съвет одобри вчера подписаното на 13 февруари изменение на Споразумението за предоставяне на консултантски услуги между Агенция „Пътна инфраструктура” и Световната банка и предложи на Народното събрание да го ратифицира. Допълнителното споразумение дава възможност да се разработи цялостна визия за въвеждането на електронната система за събиране на пътни такси. Освен предварителен анализ банката трябва да направи подробен работен план, съобщава в. Монитор.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4353 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Bulgarian

2015.04.15 | 08:18

4
Започнаха и да си казват, че трябва собствениците също да дават пари! И те няма да са никак малко!

2015.04.14 | 17:04

3
ЛИЛЕ, ЛИЛЕЕЕЕЕ ......санирането не укрепва сграда , санирането изолира от студ и жега и ако се направи качественно прикрива творчеството на некадърните зидари и мазачи или заварчици ако е панелка . ако някой си мисли че като санира и панелката с ръждиви и некачествени заварки ще изкара още 50 г да се опита да върже с паяжина магарешки .I.
321

2015.04.14 | 17:03

2
саниране значи разкъртване на фугите м/у панелите и презаваряване на свързващите планки - показаното на снимката е термоизолация
№1

2015.04.14 | 17:03

1
и мислиш че някой ше го направи ли ??? лепи евтин материал и прибира парата пък да му мисли собственика , в БГ сме все пак .....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини