Жителите на Баня протестираха пред МС, заедно с ПФ и ВМРО (видео)

  • 27 февруари 2015 14:44

  • 1346
  • 0
Жителите на Баня протестираха пред МС, заедно с ПФ и ВМРО (видео)
© Булфото

Днес пред Министерския съвет се проведе протест, организиран от „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" и сдружение „Баненска буна 2011". Той е срещу изграждането на сметище, съобщи репортер на "Novini.bg".

Жители на село Баня и село Добърско, настояват да не се изгражда сметище в района. "Не тровете въздуха и водата", се обърнаха те към правителството. Жителите споделиха, че това е туристическа дестинация, като уточниха, че в района се развива зимен и летен туризъм и изграждането на сметище там ще отблъсне туристите.

На протеста присъстваха и жители на село Джерман, където също предстои изграждане на сметище. Хората се опасяват, че то ще е в близост до магистрала "Струма" и ще се строи върху свлачище. Те се заканиха, че няма да го допуснат.

На протеста се пяха патриотични песни.

Присъстваше евродепутатът Ангел Джамбазки и депутати от ПФ.

От местната власт са твърдо решени да изградят сметището, въпреки недоволството на жителите. Това е причината протестът да е насочен към изпълнителната власт, с настояване да се вслуша в гласа на хората от Баня и региона и да потърси алтернативна площадка за строежа на депото за отпадъци.

Новоизграждащото се бунище ще събира сметта на четири общини - Якоруда, Белица, Банско и Разлог. За да бъде изградено, ще бъде изравнена със земята над 160 декара борова гора. Сечта вече е започнала, алармират от ПФ.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1346 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини