До 150 лева глоба за родителите на крадливи деца

  • 27 февруари 2015 11:26

  • 1375
  • 2
До 150 лева глоба за родителите на крадливи деца
©

Глоби от 50 до 150 лева ще плащат в община Струмяни родители на деца, които крадат. В региона все по-често се ползват услугите на хлапета от голямата ромска махала в село Микрево. Апаши наемат малчуганите да свършат работата, тъй като не носят наказателна отговорност. Задига се всичко, от което могат да се изкарат някакви пари – бакър, желязо, хартия, предмети, обзавеждане. Хлапетата влизат в празните домове и извършват кражбите. Понякога престъпват закона и по разпореждане на собствените си родители, съобщава Стандарт.

„Длъжни сме да предприемем драстични мерки, за да опазим хлапетата от тези възрастни, които ги принуждават да крадат. Затова вече са въведени глоби за родители, чиито деца са извършили кражба. Само преди 2 дни отново се събирахме с местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, с учители, с полицаи. Заедно трябва да се справим с този сериозен проблем", заявиха от общината.

Налагането на санкции на безотговорните родители ще доведе до очаквания резултат – те ще упражняват по-строг контрол над децата си и тяхното поведение. Ще има засилени проверки и по-често полицейско присъствие в общината от страна на полицейския участък в Кресна и на Гранична полиция. Високата безработица, съсредоточаването на компактно ромско население, тежката икономическа ситуация са причини за повишаване на престъпленията в района. Понякога кражбите са придружени и с побой над собствениците. А някои от жертвите са обирани по няколко пъти, често - от малолетни деца.

Последвайте канала на

1375 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бъдещите анадо.|.лски

2015.02.28 | 01:33

2
Неосъзнати все-още,престъпници.
сашко

2015.02.28 | 01:33

1
Ох леле как изгарям от желание да вляза в някоя махала и да ги бия бия направо ми е като несбъдната мечта

Добави коментар

Водещи новини