Пускат на свобода полицаите, опитали да оберат инкасо кола

  • 27 февруари 2015 10:03

  • 2190
  • 0
Пускат на свобода полицаите, опитали да оберат инкасо кола
©

Бившите полицаи Борис Николов-Боре Силата и Валентин Валеов бяха пуснати на свобода срещу 700 лв. Досегашната им мярка за неотклонение „домашен арест“ е изменена в парична гаранция от наблюдаващия прокурор заради промяна на обвинението, съобщава struma.bg.

Двамата вече са обвинени не в опит за грабеж, а в приготовление на грабеж. Процесуално-следствените действия по събиране на доказателствата по новото обвинение продължават.

За това престъпление в Наказателния кодекс се предвижда наказание до 2 години затвор. Това означава, че ако бъдат признати за виновни, ексченгетата могат да получат пробационна присъда с оглед на чистото им съдебно минало. Вчера бяха проведени разпити на свидетели пред съдия, на които присъстваха двамата обвиняеми и адвокат Ася Гебова.

Припомняме, че бившите полицаи бяха арестувани при спецоперация на 6-и февуари вечерта на около 40 метра от офиса на „Easypay” на бул. „Св. св. Кирил и Методий“ в Благоевград. Двамата забелязали секретните полицейски постове и предположили, че се готви акция срещу автокрадци. Те били свалени на земята от тежко въоръжени полицаи, наритани и държани по очи под дъжда.

„Удряха, ритаха, счупиха ми очилата. Казах им: Момчета, недейте, тези неща и аз съм ги правил, а те през цялото време викаха: „Къде е оръжието?“, като че ли са очаквали да стане престрелка”, разказа Боре Силата.

Припомняме, че за предотвратяване на „тежкото умишлено престъпление“, по израза на зам. главния секретар Георги Костов, в Благоевград се изсипаха спецкомандоси от София.

Междувременно се оказа, че във въпросната вечер в автомобила за инкасо не е имало пари, а шофьорът Владимир Карадаков дори и не разбрал какво става и чак после научил, че се готвел някакъв грабеж. Акцията е предприета след сигнал в ГД „Национална полиция“ за подозрително висене на Боре Силата в района. Неговото обяснение е, че следил жена на роднина дали кръшка с друг мъж.

Последвайте канала на

2190 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини