Гърция освободи над 300 нелегални имигранти от лагерите си

  • 27 февруари 2015 06:47

  • 1876
  • 0
Гърция освободи над 300 нелегални имигранти от лагерите си
©

Над 300 имигранти са били освободени от различни центрове за задържане в Гърция в рамките на усилията на правителството да затвори този тип обекти, условията на живот в които бяха критикувани като "нечовешки", съобщава в. "Катимерини", цитиран от БТА.

До вчера са били освободени общо 315 имигранти от шест лагера, включително 17 малолетни без придружители, които са били прехвърлени в приемен център в град Волос, централна Гърция. Според официални данни 110 души са били освободени от центъра в Амигдалеза, северно от Атина, 15 - от Ксанти, 41 - от Паранести и 17 - от Еврос - всичките в Северна Гърция. Други 128 души са били пуснати от център за задържане в Коринт на полуостров Пелопонес, а петима - от лагера Елинико, южно от Атина.

Вчера вторият министър за миграционната политика Тасия Христодулопулу заяви, че процесът ще продължи докато повечето лагери не бъдат затворени. Властите уточниха, че имигранти, които са заподозрени в престъпления, няма да бъдат освобождавани. Правителството потвърди намерението си за затваряне на лагерите за задържане на имигранти след самоубийството на 14 февруари на пакистански имигрант в Амигдалеза. В лагера са настанени много повече хора от необходимото в сглобяеми постройки с ограда от бодлива тел около тях и при тежки санитарни условия, което предизвика няколко пъти гладни стачки и бунтове.

Последвайте канала на

1876 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини