Спешна инспекция на горите

  • 26 февруари 2015 19:28

  • 2164
  • 2
Спешна инспекция на горите
© Булфото Архив

В землището на Бранковци тече проверка заради незаконната сеч, назначена от Министерството на земеделието. Тя е заради протестите на хората, които твърдят, че масово се изсичат масивите им, съобщи БТВ.

От нея става ясно, че само една фирма е показала документи в кметството, че има право да влезе в гората. Миналата година Регионалната дирекция по горите в Берковица е санкционирала над 300 нарушители във Видинско.

Днес стана ясно, че депутатите готвят временна забрана за износ на дървесина. Част от предложените промените предвиждат мораториум за износ на необработена дървесина за три месеца.

Само днес съвместната проверка на горски и жители на Бранковци показа фрапиращи липси. Около 740 дървета са изсечени незаконно. Охраната на горите във Видинско вече е подсилена. Шест са мобилните екипи, които пазят масивите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2164 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
321

2015.03.06 | 11:34

2
елате и проверете изсичането в "лонгоза" - гора няма, има само млади фиданки тук, там - секат от 20 години и изнасят с тирове
Бай хой

2015.03.06 | 11:34

1
Кьде са полицията, сьда и прокурорите, ами секат гората и правят пачки, престьпници няма наказани , те тва е, и продьлжава да се сече, щото с крадене се правят пари в нашата дьржава, затова сме бедни като народ .....

Добави коментар

Водещи новини